Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7608401 www.bgdnes.bg

Приключи кризата с блокираните туристи на Самотраки

Край на сагата с блокираните туристи на Самотраки след като цяло денонощие кораби и фериботи извозваха пътници и автомобили от гръцкия остров за пристанищния град Александруполис. Голяма част от българите, които останаха принудително с дни на острова заради лошото време, вече пътуват към домовете си, но се оплакаха от хаос и липса на организация при транспортирането им от Самотраки, предава БНТ.

Първите български туристи, които бяха изведени от Самотраки, пристигнаха на пристанището в Александуполис в късните вечерни часове. Сред тях имаше семейства с малки деца. Не безкрайното чакане се оказа големият проблем за тях през последните дни, а липсата на информация, на организация и непредвидените разходи.

Реклама

Туристите разказаха,че около полунощ фериботът с капацитет за 600 души и 75 автомобила пристигнал в Самотраки, а качването на пътниците продължило с часове. Някои успели да се качат, но останалите извън ферибота туристи, блокирали съоръжението. Пристанищните власти не успели да се справят с хаоса. Така вместо да пристигнат в Александуполис за около час, акостираха едва около 6 сутринта.

Тази сутрин обстановката и на пристанището в Александруполис се нормализира.

През целия ден към остров Самотраки пътуваха пътнически кораби и фериботи, а туристите споделяха, че не се притесняват за пребиваването си там.

Към Самотраки пътуваха и кораби, натоварени с продукти, чиято липса се усещаше остро през дните, през които гръцкият остров бе откъснат от света.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама