Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7613016 www.bgdnes.bg

Петър Лесов: Боксьорките не са излизали от залата

Олимпийският шампион по бокс Петър Лесов мечтае да направи златен дубъл. Той се грижи за подготовката на най-успешната българска състезателка Станимира Петрова. Специално за читателите на "България Днес" легендата сподели своите впечатления преди европейското първенство в Мадрид (Исп), което започва тази седмица. В тима са включени Еми-Мари Тодорова (48 кг), Габриела Димитрова (51), Златислава Чуканова (54), Станимира Петрова (57), Деница Елисеева (64) и Мелис Йонузова (69).

- Г-н Лесов, с какви амбиции тръгва тимът за европейското?
- Момичетата са много спокойни и готови. Не са излизали от залата. Предстои им тежка програма. Веднага след европейското първенство ще заминат за световния шампионат в Улан Уде (Рус), който ще се проведе в началото на октомври. Знаем каква е конкуренцията.
- Ще успее ли Станимира Петрова да спечели трета европейска титла?
- Намира се в доста добра форма. За съжаление нейната баба почина наскоро. Изглежда ми малко замислена, но се държи. Голям боец е. Играхме в неделя ръкавици с нея. Хареса ми как държи дистанция. Целта ни беше да бъде в максимално добра форма точно сега. Както и на световното първенство. При нея ще има още едно голямо състезание. Ще участва на световния военен шампионат. След това идват и олимпийските квалификации през януари.
- Какви са шансовете на останалите момичета?
- Габриела Димитрова е в доста добра форма. За съжаление се разболя, но тя е достатъчно опитна. Еми-Мари тренира с баща си. Тя победи Севда Асенова на турнира "Балкан". Златислава Чуканова е боец. Може винаги да се разчита на нея. Деница Елисеева е в супер форма. Мисля, че това е нейната категория - до 64 кг. За Игрите в Токио вероятно ще смъкне на олимпийската теглова дивизия - 60 кг.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама