Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7613059 www.bgdnes.bg

Изродът Мартин млатил Криси с камък в главата

Детето издъхнало от тежка черепно-мозъчна травма

С камък е смазал главата на малката Кристин жестокият килър Мартин Трифонов от сливенското село Сотиря. От жестоките удари мозъкът на детето буквално е станал на пихтия. Счупени са били почти всичките й ребра, имала е тежки разкъсвания. Тези смразяващи кръвта детайли станаха ясни от резултатите от аутопсията на трупа на 7-годишното дете и разпитите на заподозрения за жестокото убийство Мартин, оповестени от прокуратурата.
"Направил е пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт", разкриват от прокуратурата.
"Обяснил е интензитета и начина, по който е нанесъл ударите. Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Има множество травми по тялото - счупени са почти всички ребра, тежки разкъсвания. Абсолютно необратим е бил този процес. Причина за смъртта е тежка черепно- мозъчна травма с излив на мозъчно вещество, състояние, несъвместимо с живота. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", разкриват от държавното обвинение.


В понеделник бе гледана мярката за неотклонение на 21-годишния Мартин Трифонов. Заседанието бе проведено в болницата в Сливен, където обвиняемият се лекува. Той ще отговаря пред Темида за три престъпления зa блудcтвo, изнacилвaнe и убийcтвo.
Час преди престъплението извергът си купил и изпил на екс 200 мл домашна ракия. Последвала енергийна напитка, а накрая си купил от местния магазин една бира и седнал пред супермаркета да пресуши бутилката. Именно там той вижда малката Кристин, която е изпратена от дядо си да напазарува. Щом видял момичето, той го последвал на излизане от магазина и го завлякъл в храстите зад спирката в селото.
Кристи е била открита зад автобусната спирка на метри от дома си в четвъртък следобед, разкриват от полицията.
Полуголото й тяло се въргаляло в кал, лицето й било насинено, а устните разбити. В устата на момиченцето била натъпкана пазарска торбичка, а бельото й било завързано около врата й. Така насилникът спрял виковете й.
На тази гледка попаднал дядото на детето Красимир малко след 15 часа в четвъртък. След като внучка му така и не се върнала от магазина, възрастният мъж се притеснил и тръгнал да я търси. На петдесетина метра от жилището открил пинчера на момиченцето, както и единия й чехъл. Заедно с комшийката Пенка тръгнали да дирят детето.
Не след дълго те се натъкват на шокиращата гледка. Дядото махнал торбата от устата и детето повърнало кръв. Веднага била извикана линейка. Междувременно майката Гергана, която работела на морето, веднага хукнала към болницата. Пристигнала около 17 ч., но детето вече било издъхнало.
Проверка е започнала в Спешния център в Сливен заради смъртта на Кристин. Според семейството й има недопустими пропуски. По думите им лекарят, отзовал се първи на сигнала, е седнал отпред в линейката и не е обърнал внимание на детето.
Докато лекари се борят за живота на детето, след мощна полицейска акция е заловен заподозреният Мартин Трифонов. Той оказва съпротива и е ранен в краката, за да бъде заловен. Настанен е под засилена полицейска охрана и достъп до него имат само медиците и разследващите. Той продължава да е в сливенската болница.
Освен огнестрелните рани има и счупвания на костите на крака. Направени са му две операции. Състоянието му е стабилно, адекватен е и е контактен, съобщиха от сливенската болница. По думите на лекаря ще е необходима поне седмица, докато 21-годишният мъж бъде изписан от лечебното заведение.
"Адекватен е. ДНК пробата категорично потвърждава, че той е изнасилил и убил 7-годишната Кристин", съобщи окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.
Мартин Трифонов е разказал с подробности извършеното от него и какво точно се е случило. Служебно назначеният му адвокат Димитър Димитров призна, че пред него клиентът му си е признал за убийството. Юристът разкри, че става въпрос за смразяващи детайли за престъплението, и отказа да ги коментира.
Мартин е под засилена полицейска охрана заради получени сигнали за подготвяна саморазправа с него. Достъп до него имат само униформени служители, адвокатът му и медицинските служители. Той е окован с белезници към леглото и не му се позволява да напусне стаята дори и придружен от полиция.
Cлeд взeмaнeтo нa пocтoяннaтa мяркa зa нeoтклoнeниe oт cъдa в пoнeдeлник щe бъдe извършeн cлeдcтвeн eкcпeримeнт зa дeтaйлнo утoчнявaнe нa cъбитиятa oт чeтвъртък в цeнтърa нa ceлo Coтиря, къдeтo Мaртин Трифoнoв e прocлeдил и нaпaднaл жeртвaтa cи, утoчнихa oт прoкурaтурaтa в Cливeн.

Ден на траур в общината

Ден на траур бе обявен в Сливен в памет на Кристин, която бе изнасилена и убита на 15 август в село Сотиря. Местните са потресени и настояват за сурово наказание за Мартин. Те са категорични, че присъдата на Мартин за бруталното и цинично престъпление трябва да е смърт, мъчения, клада, публично отрязване на члена му, инквизиция и др.
"Не искам друго убийство след моето дете, просто искам справедливост. Искам народът да го съди. Той е изнасилвал и друг път и са го пуснали. В България няма закони. Сливен е потресен, България е потресена, всички са зад моята Криси. Сливен е Криси", сподели бабата на починалото дете.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама