Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7613434 www.bgdnes.bg

4 места, които да посетите по българското Черноморие преди края на лятото advertorial icon

Лятото е към своя край, но всички все още мечтаем за почивка и морски преживявания. А какво по-хубаво от едно спонтанно пътуване преди курортите по морето да са приключили сезона.

Ако обаче имате нужда от нови емоции, различни от припичането на плажа и обикалянето на капанчета и ресторантчета, ето и няколко дестинации, които си струват да бъдат посетени:

Античната куполна гробница край Поморие. Тя е позната под името Кухата могила и се намира само на 1 км от Поморие. Това е единствената гробница с подобна архитектура на целия Балкански полуостров. Представлява смесица между типична тракийска куполна гробница и римски мавзолей. Твърди се, че е служила на богата анхиалска тракийска фамилия. В нея са се извършвали религиозни ритуали, свързани с култа към слънцето.

Крепостта Вълчаново кале. По-известна е като Лъвската глава и се намира на 2 км от устието на река Ропотамо. Разположена е на скалист, обрасъл със зелени дървета връх. Името Вълчаново кале идва от времето на османското владичество, тъй като крепотта е била използвана от Вълчан войвода.

Местността Побити камъни. Това е единствената пустиня на територията на България и се намира на 20 км от Варна. Феноменът се е образувал преди около 50 милиона години. Състои се от над 300 образувания с различни форми и размери, безразборно разхвърляни из пясъчните дюни.

Фарът на Шабла. Той е най-старият и най-висок фар на България, открит официално през 1856 г. Още по това време е бил изключително необходим, тъй като от Шабла до Тюленово по продължение на брега се простира опасен природен риф.

За достигнете до някои от интересните дестинации, можете да разчитате на няколко вида транспорт, но най-приятният със сигурност е да пътувате в чисто нов луксозен автомобил. През целия август от тотализатора раздават страхотни леки автомобили от Втори тото шанс на „Тото 2 – 6 от 49“. Късметлиите се определят чрез жребий в предаването на СПОРТ ТОТО по bTV.

Преди броени дни щастливец от Варна спечели супер луксозен Ягуар ХЕ. След неделния тираж един късметлия ще седне зад волана на луксозен ФОРД МОНДЕО.

След като сте осигурили превозното средство за пътуването до мечтаната дестинация, трябва да се насладите и на самото преживяване. Джакпотите в числовите игри на тотализатора ви дават невероятна възможности за отдих. В „Тото 2 – 6 от 49“ сумата, която очаква късметлиите, ще достигне феноменалните 5 000 000 лева. Най-бързо растящият постоянен джакпот в България предоставя невероятни шансове за летни приключения.

Реклама
Реклама
Реклама