Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7630897 www.bgdnes.bg

Готвят нови обвинения за убийците от Негован

С нови обвинения могат да се сдобият Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, затрили треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, научи "България Днес".

Източници, близки до разследването, твърдят, че отново става дума за грабеж и последвала смърт. Самата схема е подобна на случая със семейство Атанасови, което двамата майстори хладнокръвно застрелват, а разфасованите им тела изхвърлят в бидони край софийското село Негован. Целта им е да задигнати стотици хиляди левове спестявания от семейството. Оказало се обаче, че парите не са в жилището, в което застреляните живеели. Затова арестуваните отмъкнали оттам само две хиляди лева и няколко златни бижута на съпругата.

Реклама

Както "България Днес" ексклузивно написа вчера, около Пламен Шляпашки изплува поне още една мистериозна смърт на възрастна жена. Тя също го наема да ремонтира апартамента й, а след това умира. Впоследствие се оказва, че жилището на пенсионерката е продадено с участието на самия Шляпашки. Запознати твърдят, че Шляпашки и Нанчев са разпознати и от други близки на загинали и обрани възрастни хора по снимките им, публикувани в медиите. Още в четвъртък роднини на евентуалните жертви подават официални жалби в МВР и са разпитани изключително подробно.

"Полицията проверява дали няма още хора, които да са станали жертва на извършителите на двойното убийство на възрастно семейство от София", обяви вчера пред Нова телевизия и заместник-шефът на Главна дирекция Национална полиция старши комисар Николай Хаджиев. МВР шефът отказа да даде повече подробности.

Спецченгета коментираха, че работата по другите случаи ще отнеме седмици. Затова и на днешната мярка срещу Пламен Шляпашки и Георги Нанчев няма да има нови обвинения.

Твърди се, че в момента освен за двамата убийци ченгетата ровят и покрай роднините им. Проверява се дали близките са знаели какви ги вършат двамата касапи и умишлено са си мълчали. По неофициална информация криминалистите са се концентрирали около съпругата на Георги Нaнчeв - Генислава. За нея вчера кoмиcaр Aнгeл Бaдънкoв обясни, че е ползвала накитите на убитата край Негован Марияна Атанасова. Когато ченгетата нахлуват в дома на убиеца, златните бижута били по тялото на Генислава, разказа комисар Бадънков.

Самата тя вчера по обед спешно изтри профила си във Фейсбук. До тогава от публикациите й ставаше ясно, че си пада по купонджийския живот и има регистрации в сайтове за пазаруване на луксозни стоки. Генислава по образование е ядрен физик и се занимава с радиационна защита на предприятия. Във фейсбук профила си Георги Нaнчeв многократно й прави признания в любов. Опитите на репортер от вестника да получи коментар от съпругата на Нанчев удариха на камък.

Междувременно вчера съпругата на другия обвиняем Пламен Шляпашки обяви, че не е подозирала за престъпното му минало. Дъщеря му пък директно обвини Нанчев, че го е натопил.

Реклама
Реклама
Реклама