Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7635374 www.bgdnes.bg

Пол Боевски излиза от килията

Синът на шампиона по щанги прави сделка с Темида

Обвиненият за дрога се признава за виновен и получи 3 г. условна присъда

На свобода с условна присъда от 3 години излиза Пол Боевски, научи "България Днес". Младежът бе обвинен в притежание и разпространение на дрога в началото на април т.г.

Наследникът на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски получи лекото наказание, след като се призна за виновен и направи сделка с прокуратурата, която Софийски градски съд одобри.

Реклама

Пол Боевски попадна зад решетките на 4 април т.г. Тогава той бе сгащен от полицията в джип БМВ. В различни тайници на лъскавата лимузина ченгета откриват 3 грама кокаин, разпределен на осем места. Още наркотици са намерени и в апартамент в столичния кв. "Люлин". Открити са марихуана, кокаин и амфетамини с тегло от около 14 грама. Още дрога изскача и от жилище в кв. "Младост", обитавано от Пол. Там количеството наркотик било двойно. Общо дрогата, открита по време на акцията срещу Боевски-младши, е 46,73 грама, разкриват от разследването.

Пол Боевски бе обвинен в притежание и разпространение на дрога. Законът бе категоричен, че ако срещу него се води дело и бъде признат за виновен, той може да получи наказание 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 20 000 лева.

За да си осигури по-леко наказание, след края на разследването срещу него Пол Боевски решава да сключи споразумение с прокуратурата. Признавайки се за виновен, той значително намалява присъдата си. Изпитателният срок, в който младежът трябва да се пази от неприятности, за да не влезе в затвора, е 5 години, става ясно от условията на споразумението.

Пол Боевски трябва да плати и глоба в размер на 2500 лева, реши Софийски градски съд в понеделник.

"Признавам се за виновен", каза пред съда младежът. Пред журналистите той отново бе лаконичен:

"Оставете ме на мира!", бе коментарът му, след като чу своята присъда.

Реклама

Само сестрата на Пол Боевски – Сара, бе дошла на заседанието пред столичните градски съдии, където се решаваше съдбата му. Тя запази пълно мълчание пред журналистите.

За намерението си да сключи споразумение с прокуратурата Пол Боевски намекна още през юни месец. Тогава младежът заяви, че е осъзнал своята грешка и признава вина.

"За трите месеца, през които съм задържан, осъзнах своята грешка. Не съм пречил на разследването, а съдействах. Не бих извършил друго престъпление, няма и да се укрия."

До разкриване на нелегалната дейност на Боевски-младши се стига, след като е поставен под полицейско наблюдение. Повод за това е, че младежът често посещава свой криминално проявен приятел в затворническото общежитие в Казичене, където Коце Ламята изтърпява наказание за дрога. Това събужда подозрения у разследващите и започва неговото следене. Не след дълго е разкрито, че Боевски-младши се занимава с пласиране на дрога, и пристъпват към арест.

В момента на задържането му в джоба на дънките му е открита пачка с 350 лева въпреки липсата на официални доходи. Освен това е бил зад волана на джип БМВ, който по документи се водел именно на името на Константин Йорданов - Коце Ламята, известен като бивш приятел на Азис.

Пол Боевски и преди е имал сблъсък със закона, към днешна дата е реабилитиран по право и има чисто свидетелство за съдимост.

Още като непълнолетен той има две провинения. Пол е хващан зад волана без книжка. Скандално известен стана и случаят, в който едва 15-годишен бе приет в болница, след като се простреля в главата с внесен в училище газов пистолет. Заради инцидента баща му бе принуден да напусне Столичния общински съвет. И по двете прегрешения Пол е реабилитиран и към днешна дата досието му е чисто като сълза.

Женен все още

В процес на развод е наскоро навършилият 27 години Пол Боевски, стана ясно в залата на Темида.

"Женен все още", заяви Боевски в съдебната зала при запитване за семейния му статус.

Според близки на младежа бракът му с красавицата Вилияна Янкова е претърпял неуспех. Пол се ожени за атрактивната блондинка на тайна церемония през ноември 2017 година. Съпругата му Вилияна взе фамилията на мъжа си, а щастливите младоженци споделиха няколко кадри от сватбения си ден. Към днешна дата снахата на Гълъбин е върнала фамилията си Янкова, разприятелила се е с Пол във фейсбук, а общите им снимки са заличени от профила й в социалната мрежа. Младият Боевски имаше и друга сериозна връзка с красавицата Капка Алексиева. С нея той нямаше брак, но пък двамата имат общо момченце. Връзката им завърши с грандиозен публичен скандал.

Реклама
Реклама
Реклама