Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7637388 www.bgdnes.bg

Тайно вкараха в килия убиеца на Криси от Сотиря

При засилени мерки за сигурност

Мартин Трифонов е изписан от болницата и пратен в следствения арест в Сливен

Тихомълком изписан от болницата и светкавично вкаран в следствения арест в Сливен е жестокият убиец на малката Криси от Сотиря Мартин Трифонов, научи "България Днес".

Реклама

Транспортирането на обвинения в блудството, изнасилването и убийството на 7-годишното дете е станало при изключителни мерки за сигурност. Засилената охрана е била осигурена заради притеснение, че близките и приятелите на малката Кристин готвят провокация срещу Трифонов.

След като напуска болничната си стая, Мартин е настанен директно в следствения арест в Сливен. Там той няма да остане дълго. Скоро убиецът ще бъде преместен заради здравословното си състояние, разкриха от Окръжната прокуратура.

Трифонов бе ранен след няколкочасово преследване с над 40 полицаи. Оказва съпротива и е прострелян, за да бъде заловен. Освен огнестрелните рани има и счупвания на костите в областта на крака. Направени са му две операции.

"Мартин Трифонов бе изписан от болницата и преместен в ареста в понеделник, но там ще остане временно, тъй като ще се наложи да продължи неговото лечение. Ще бъде транспортиран в затворническа болница, каквато има в Бургас, София, Ловеч и др. Къде точно ще бъде настанен, ще реши наблюдаващият прокурор", обясни пред репортер на вестника прокурор Ваня Белова-Терзиева.

Разследването по смразяващия кръвта случай е в напреднала фаза. Събрани са наличните улики, разпитани са всички свидетели. Самият обвиняем Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания. За приключването на случая и изправянето му пред съда се чакат единствено резултатите от назначените експертизи по делото, издават от прокуратурата.

Реклама

Жестокото престъпление се разигра в сливенското село Сотиря навръх християнския празник Голяма Богородица, 15 август. Около обяд, час преди убийството, Мартин Трифонов си купува от местната бакалия 200 мл домашна ракия и енергийна напитка. След което се настанил пред магазина и започнал да пие. През това време пристигнала малката Кристин, пратена от дядо си да пазарува. Щом видял момичето, в главата на Мартин се заражда пъкленият план. Изчакал детето да излезе от магазина, последвал я и изневиделица я нападнал край спирката в селото. Завлякъл я в храстите, където всичко се разиграло за броени минути. Извергът разкъсал дрехите на малката Кристин, завързал бельото около врата й, а в устата й натикал пазарска торбичка, за да не вика за помощ. Гаврил се с нея, след което я убил. За да я умъртви, 21-годишният Мартин Трифонов е използвал камък, обясни и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Ударите с камъка са довели до изтичане на мозъчно вещество и тежка черепно-мозъчна травма. Почти всички ребра на детето са били счупени и то е имало тежки разкъсвания, сочат данните от аутопсията.

Детето е открито в безпомощно състояние около 15,00 часа следобед от дядо си, който притеснен тръгнал да я търси. Сърцето на Кристин все още биело, но на път към болницата тя издъхнала.

Резултатите от назначената ДНК експертиза категорично доказват съпричастността на Трифонов към извършеното престъпление, обяснява окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Законът е категоричен, че по трите обвинения Мартин Трифонов може да получи присъда от 30 години решетки до доживотен затвор без право на замяна.

Мъжът вече има една присъда от 9 месеца затвор за блудство и опит за изнасилване на 14-годишно момиче, когато е бил непълнолетен. Лежал е в затвора и за кражба. Срещу него има и висящо дело за кражба в Районния съд в Сливен.

Прокурор Арнаудова разкри, че Трифонов е направил пълни самопризнания. Това породи подозрения у близките на Кристин, че по време на делото за убийството той ще се възползва от правото си на съкратен процес и така значително ще намали присъдата си.

В с. Сотиря бяха организирани множество мирни протести и бдения в памет на детето. Започна и подписка за отпадане на процедурата за съкратено съдебно следствие. Хората настояват Мартин Трифонов да получи най-строгото наказание - доживотен затвор без право на замяна.

Насилниците на Радка остават в килия

За постоянно в ареста остават двамата извратеняци, нападнали 7-годишната Радка от сливенското село Сотиря в петък, реши Районният съд в Сливен. Срещу всеки един от тях е повдигнато обвинение за блудство с малолетното момиче. За престъплението е предвидено наказание от 8 години затвор.

В края на миналата седмица 15-годишният Христо Х. и Йордан И. на 68 г. нападнаха в пристройка до дома й малката Радка. Майката на детето успяла да предотврати по-сериозно престъпление.

Реклама
Реклама
Реклама