Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7645852 www.bgdnes.bg

Рамос подгони световен рекорд

Капитанът на Испания Серхио Рамос подгони световния рекорд за най-много мачове за националния отбор. Защитникът се прицели в постижението на египтянина Ахмед Хасан.

Африканецът има 184 двубоя с екипа на представителния тим на страната си. Рамос вече е със 167 след срещата на "Ла фурия" с Фарьорските острови, завършил 4:0 в полза на иберийците.

Реклама

След този мач той изравни рекорда по брой мачове за националния отбор на Икер Касияс. Двамата сега имат еднакъв брой двубои на сметката си, но стражът вече не се подвизава с екипа на "Ла фурия".

Централният защитник няма намерение да спира дотук. Той е категоричен, че смята да изиграе 200 мача за родината си. Това ще го направи единствения футболист в историята с подобно постижение.

Той е на 33 години, което за играч на неговия пост не е толкова напреднала футболна възраст. Все още е несменяем титуляр за Испания и "Реал" (Мадрид), така че има всички основания да се надява на такъв рекорд.

"Рекордите са за това, за да бъдат подобрявани - заяви Рамос. - Надявам се да получавам доверието на треньорите и да стигна до кота 200 мача за Испания. Това е целта ми. Ще се опитам да го направя трудно за преследвачите на постижението ми. Имах щастието да дебютирам млад. Треньорите ми се доверяваха, така че стигнах до този рекорд. Щастлив съм също, че Икер Касияс ми честити. Той е велик футболист. Надявам се да играя още дълги години за Испания."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама