Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7646976 www.bgdnes.bg

Бат' Милко: И като кмет ще пея

Нямал проблем след дискотеката да отиде на общински съвет

"И да стана кмет на Свиленград, ще продължа да пея. Не мога да предам почитателите си, които очакват да ме виждат на сцената."

Това заяви пред "България Днес" фоклпевецът Милко Калайджиев, който се кандидатира за кмет на граничния град, издигнат от ДПС. Но самият Милко признава, че очаква широка подкрепа и от други политически партии.

Реклама

"Някои хора си мислят, че като фолкпевец спя до обяд и само пия кафета. Истината е, че са ми нужни само два часа сън, за да съм ефективен на следващия ден. Затова и няма да имам проблем да пея до 5 ч. сутринта в дискотеката и след това да отида на сесия на общинския съвет", заяви Калайджиев, който добави, че от години следи политическия живот у нас. Засега се ограничава откъм гръмки обещания, макар че има идеи за промяна в любимия си Свиленград.

Милко все още няма планове за предизборната си кампания, но посочва, че вероятно ще заложи на концерти пред избирателите си, ще покани и свои колеги от бранша да пеят в негова подкрепа.

По думите му вземането на решението му отнело около 10 дни. Мустакът на републиката сподели още, че съпругата му не е много доволна от това, че ще се кандидатира за кмет. Той обаче вярва, че тя ще го подкрепя в новото му начинание.

"За 25 години съм се доказал вече, имам над 200 песни, имам творчество, което, колкото и да бъде плюто, все пак остава. Аз ще съм усмихнатият кмет, защото ми писна да гледам начумерени физиономии сред политиците. Щом се срещаш с хората, трябва да си усмихнат", каза още Калайджиев, който обеща да бъде все така дисциплиниран.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама