Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7647573 www.bgdnes.bg

Аферата на Клинтън с Моника Люински лъсва в сериал

"Импийчмънт: Американска криминална история" тръгва през септември догодина

Догодина по същото време целият свят ще гледа към САЩ, но не само заради предстоящите президентски избори. В разгара на кампании и политически битки ще се включи един сериал, който определено ще разбуни духовете. И то за втори път, защото ще припомни на САЩ и на света един от най-големите скандали в Белия дом - сексаферата на Бил Клинтън с Моника Люински.

Реклама

Премиерата на "Импийчмънт: Американска криминална история" е насрочена за 27 септември 2020 - близо шест седмици преди следващите президентски избори в САЩ. Поредицата ще проследи причините за започването на процедура по импийчмънт срещу Клинтън през 1998 г., като ще разкаже подробно за сексскандала с Люински. Любопитното е, че самата тя е сред продуцентите на филма. В нейната роля ще влезе актрисата Бийни Фелдстейн.

Известни са имената и на още две артистки, които ще участват в продукцията. Сара Полсън ще се превъплъти в образа на Линда Трип - жената, която записва всички подробности около аферата и ги изважда наяве. Анали Ашфорд пък ще се превъплъти в образа на Пола Джоунс - бивш държавен служител в Арканзас, обвинила Бил в сексуален тормоз през 90-те години на миналия век. Все още не е ясно кои двама актьори ще имат нелеката задача да изиграят бившия американски президент и неговата съпруга Хилари Клинтън.

Скандалната история с Моника се превърна в черно петно за президентската институция. След като отношенията й с Бил охладняват, Моника напуска Белия дом, за да работи в Пентагона. Тя споделя със своята приятелка Линда Трип подробности за аферата си с президента. Трип записва телефонните им разговори и ги изважда наяве. Записите попадат при прокурора Кенет Стар, който разследва държавния глава по редица обвинения. Новината за Люински гръмва през 1998 г. Първоначално Клинтън отрича, но накрая "кляка". На 28 юли Моника признава за сексуалната връзка, като уточнява, че става дума за орална любов. Тя осигурява на Кенет Стар и доказателство - синя рокля с петна от семенна течност по нея, която Линда я посъветвала да запази, без да я чисти. Няколко седмици по-късно, притиснат до стената, Клинтън прави самопризнания, че е имал "непристойни физически взаимоотношения" с Моника. След събирането на още доказателства Клинтън е обвинен в неуважение към съда, отнет му е лицензът за юридическа практика и е глобен с 90 000 долара. Започва и процедура по импийчмънт. В крайна сметка обаче през 1999 г. Сенатът отхвърля предложението за импийчмънт с 55 гласа "невинен" срещу 45 за "виновен".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама