Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7649334 www.bgdnes.bg

Пената сменя ченетата

Футболен треньор №1 у нас Димитър Пенев стана чест гост в зъболекарския кабинет, забеляза "България Днес". 74-годишният Стратег продължава да ръси бисерите си, но временно фъфли, което прави речта му още по-оригинална. Но околните се забавляват все повече, твърдят свидетели от кафенето на "Армията".

На Чичо Митко се правят нови ченета, тъй като се е наложило да му извадят зъби, твърдят негови приятели. Самият Пенев в типичния си стил коментира: "Преди две седмици някъде писаха, че съм опериран, ама от какво съм опериран? Аз не съм бил там. Някои се опитват да се качат на магарето, ама Настрадин Ходжа вече го е яхнал. Някои сме по-стари хора, други са по-млади, някои имат болежки."

Реклама

Пената всеки ден около десет сутринта е на "Българска армия", пие кафе с приятелите и после влиза в клубните офиси. Все пак е почетен президент и има задължения. Освен това е съветник на мъжкия отбор, воден в момента от Люпко Петрович.

Юноша на "Локомотив" (Сф), от 1964 г. Пенев е в ЦСКА, после е и треньор на армейците, като с двата тима има спечелени общо 14 титли, включително и като наставник. Абсолютен авторитет, който, когато говори, всички мълчат. Като наставник той налага в мъжкия футбол Христо Стоичков, Емил Костадинов и Любо Пенев. Следващото поколение, излязло изпод щемпела му, е Мартин Петров, Стилиан Петров и, разбира се, Димитър Бербатов.

Водачът на четата, спечелила бронзови медали на световното първенство в САЩ през 1994 г. така и не спира да работи и да дава футболни съвети.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама