Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7649568 www.bgdnes.bg

Женската сила зад тенисистите

Желязната Дария с огромна заслуга за успеха на Медведев

Камерата е фокусирала върху русокоса красавица. Приликата с Ана Курникова е убийствена. Момичето се казва Дария. За разлика от десетките хиляди по трибуните на стадиона "Артър Аш" в Ню Йорк тя не трепва нито за секунда. Без значение дали руснакът Даниил Медведев за пореден път се е върнал в мача срещу Рафаел Надал, или испанската легенда е бръкнал в торбата с магиите и е заковал някой от извънземните си удари.

В другата ложа чернокоса и мургава хубавица е сложила ръце до лицето си. Сиска се опитва да сдържа емоции, но при най-напечените мигове започва да скандира името на своя любим. Над нея бащата на Надал бърше за пореден път потното чело и се чуди защо финалът от Откритото първенство на Ню Йорк продължава близо пет часа.

Реклама

Жените зад тенисистите са най-важната подправка за всеки голям шампион. Те имат огромна заслуга за психологическото равновесие на звездите. Пример за това са Дария и Сиска.

Самият Медведев призна как съпругата му има огромна роля върху балансирането на неговия буен характер. Доскоро руснакът беше известен с невъздържаното си поведение. Нервните изблици се проявиха и на Откритото първенство на САЩ, но в много по-ограничена степен.

Дария стана г-жа Медведева през септември миналата година. Брачният живот съвпадна с мълниеносното изкачване на руснака в световната ранглиста. След финала в Ню Йорк той се озова на четвърто място. През този период спечели три турнира и игра още пет финала на ниво ATP. За сравнение в цялата си кариера до този момент имаше две турнирни победи и един финал.

Даниил и Дария са заедно още от тийнейджъри.

Подобна е историята на Надал и Сиска. Те се познават още от училище. Много дълги години испанската звезда пазеше в тайна връзката, датираща от 2005-а. Това стана причина някои фенове и таблоиди да поставят под въпрос сексуалната му наклонност. Съмненията бяха разсеяни през 2008-а след папарашка снимка, която улови двамата на плаж.

Мария Франсиска Перей, или за кратко Сиска, е завършила бизнес и е работела в застрахователния бранш. В момента 31-годишната красавица се занимава с фондацията на Рафа Надал, както и с едноименната тенис академия в Манакор на остров Майорка.

Сиска е олицетворение на темперамента на Надал. Тя винаги е спокойна до най-напрегнатите моменти, когато и самият Надал избухва емоционално.

Реклама

Тоталното посвещение към тениса на Рафа е прието безпрекословно от Сиска. 19-кратният шампион в турнири от Големия шлем обяви, че не иска да има деца, докато е активен състезател. Това може да се промени съвсем скоро, защото двамата ще вдигнат сватба на 19 октомври.

Бойната Мирка

Съпругата на Роджър Федерер е известна като най-бойната тенис съпруга. Майката на два чифта близнаци редовно е в ложата, докато великият швейцарец играе.

Тя често гледа лошо към съперниците, отправя подигравателни жестове и дори си позволява да псува. Най-паметният мач с нейно участие е двубоят от финалния турнир "Мастърс" в Лондон през 2014-а. Тогава добрите приятели извън корта Федерер и Вавринка играят завързана битка. Стан е пропуснал три мачбола. В този момент Мирка подхвърля окуражителни думи към своя съпруг. Реакцията изкарва извън нерви Вавринка, който се обръща към съдията с думите "Не точно преди сервиса". Мирка нажежава огъня с израза "плачльо", който се чува в цялата зала.

Скандалът прераства и в тунела след срещата, когато Роджър и Стан продължават да се карат.

Историята на Агаси и Граф

Андре Агаси и Щефи Граф са най-известната тенис двойка в историята. Американският плейбой най-сетне намира спокойствието заедно с немската суперзвезда. Двамата се женят през 2001-а в много тесен семеен кръг. По това време Граф вече е прекратила своята кариера.

Съвместното съжителство дава прекрасни резултати за кариерата на Агаси. Двамата започват да се срещат по време на турнира "Ролан Гарос" през 1999-а. Това е и най-успешната година в кариерата на американеца. Той печели две титли от Големия шлем, стига финал на "Уимбълдън" и завършва годината като номер щ1 в света за пръв и единствен път в своята кариера. По време на съвместния им живот настоящият треньор на Григор Димитров печели още три трофея от най-престижния клас надпревари и играе два финала.

Плейбоят Щепанек

Радек Щепанек е известен като най-големия плейбой в тениса. Треньорът на Григор Димитров има връзка с няколко тенисистки, а сред тях са Петра Квитова и Мартина Хингис. Специалистът на двойки се жени за Никол Вайдишова през 2010-а, но се разведоха три години по-късно.

Приказката, че старата любов ръжда не хваща, се материализира през миналата година. Щепанек и Вайдишова отново сключиха брак и дори имат дъщеричка.

Реклама
Реклама
Реклама