Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7650677 www.bgdnes.bg

Кръвта управлява новия сезон на "Откраднат живот"

Тийнейджъри напират да се снимат с актьорите

Мария Каварджикова събира Алекс и Димо Алексиеви

снимки: Юлиан САВЧЕВ

Десетки пищящи тийнейджъри объркаха Владо Пенев с Ути Бъчваров, но въпреки това искаха да се снимат с него. Други напираха към Марта Вачкова. Трети към Алек Алексиев.

"А-а-а, това е мъжът на сестра Жекова, шефът на болницата!", не можеха да повярват на очите си две сестрички, които бяха дошли специално да се щракнат с любимия си Алек.

Реклама

С напращели мускули синът на Стоян Алексиев дойде сам и веднага се включи във веселата компания на Янина Кашева, Марта, Владо и сценаристката Христина. Малко след тях пристигнаха и останалите актьори - Диана Димитрова в стилна червена рокля, Евгени Будинов, Моньо Монев, Велислав Павлов. Всички от новия сезон на "Откраднат живот" се събраха във вторник вечерта на премиерната прожекция на първия епизод от новия сезон.

"Живеем в система от правила - морални и обществени. Когато стигнем до кръвта, до състоянието на близките ни, всичко е лично".

С тези думи започна представянето на филма продуцентът Евтим Милошев, който обоснова подзаглавието на новия сезон, който ще отведе зрителите към темата за неразрушимите семейни връзки.

"В "Откраднат живот" кръвта винаги е присъствала като животоспасяващия елемент, а сега ще видим и другата й страна - в човешките отношения. В предстоящия осми сезон ще видим отново любов, житейски изпитания и, разбира се, медицински казуси" - каза още Милошев и допълни, че в новия сезон едно от главните действащи лица Мария Каварджикова ще се разболее и състоянието й ще събере двете й отгледани деца - Алек Алексиев и Димо Алексиев.

Реклама

На вчерашната прожекция обаче липсваше Димо Алексиев. Затова пък нови имена ще допълнят каста на хитовия български медицински сериал, сред които Любомира Башева в ролята на д-р Чилингирова и Евгени Будинов в ролята на д-р Петмезов. След като в края на шести сезон зрителите видяха несъстоялата се сватба на д-р Огнянова и Ковачев, Велислав Павлов ще пристъпи отново прага на болницата, влизайки в ролята на Марио Ковачев. Най-много овации на събитието събраха Марта Вачкова и Владо Пенев, а възхищение - двете момчета на сценаристката Христина Апостолова и Евтим Милошев - Пепе и Митко.

Малко преди това изложба с фотоси на Анна Шехтова с портрети на актьорите на "Откраднат живот" бе открита на моста към "София тех парк".

Бившата моделка обясни единствено пред вестника любовта към хобито си и новите проекти, които я очакват.

Ана Шехтова само пред "България Днес":

Показвам героите на серила в нова светлина

Не ям хамбургери и не пия газирано

Лили АНГЕЛОВА снимки: Пламен КОДРОВ

Коя е тя

От бивш модел Анна Шехтова вече е добър фотограф и от година вади никак нелоши хонорари благодарение на уменията си зад обектива. От няколко дни Анна е в България за откриването на поредната си изложба с фотоси от сериала "Откраднат живот". От години тя живее със семейството си в Дубай.

- Анна, кое провокира интереса ви към фотографията?

- Децата ми. Те ме провокираха да хвана апарата и да снимам. Момичетата ми са моето вдъхновение, стимул и желание да се отдам на нещо значимо като фотографията. В интерес на истината дъщерите ми все повече се увличат и те по снимането и дейно участват в процеса, в създаването на фотографиите.

- Как стигнахте до идеята да снимате актьорите от "Откраднат живот"? Според хората тук сте успели да хванете най-отличаващата черта на героите в сериала?

- Покани ме Евтим Милошев още миналата есен. Процесът на реализация бе дълъг, а аз присъствах на снимачната площадка почти постоянно. Първоначалната идея бе да снимам бекстейдж, след това поради факта, че съм основно портретен фотограф, решихме да изместим фокуса към сесия на самите актьори. "Откраднат живот" е най-успешният сериал и много исках феновете да се насладят на различната гледна точка, която им давам чрез тази изложба. Радва ме, че чрез една снимка хората усещат характера на героя, всъщност това е и основната идея, която искам да покажа.

- Имате ли любимец от актьорите?

- Всички са прекрасни! В интерес на истината имаше дни, в които не исках да си тръгвам.

- Вие бяхте модел, амплоато на актриса далечно ли е?

- Не, аз съм участвала в редица български и чуждестранни продукции, но това беше години назад, когато със сестра ми Боряна бяхме модели, затова ми е присърце целият този процес. Между другото тази седмица ще имам още една изложба - на моста на влюбените до НДК. Миналата година участвах за първи път като млад фотограф там. Покани ме Петър Янкулов, той организира събитието "От тук до края на света" ежегодно и събира едни от най-утвърдените лица заедно с млади фотографи, като по този начин популяризира професията, така да се каже. Тази година участвам с две фотографии на моите дъщери в изложбата.

- С какво световноизвестният фотограф Вадик Зубров ви помогна да напреднете във фотографията?

- Имах шанса да срещна този велик фотограф в Дубай в един общ проект и искам да кажа, че той ми даде огромен тласък да се развивам в тази посока, даде ми идеи и кураж също така, защото е важно да ти подадат ръка при избора на различните типове фотографии, с които си решил да се занимаваш.

- Какво е отношението ви към фотошопа? Не се ли връща светът към по-естествените неща, включително и във фотографията?

- Наблюдавам тенденцията, че все повече се засилва обработката на снимки, напротив, не се връща естественото, за жалост. Но то пак е въпрос на личен избор. Аз снимам изцяло в естествена светлина, не обичам да работя в студио, мен това не ме вдъхновява. Като всеки фотограф и използвам различни начини за обработка на снимките, но то е изключително с цел подобряване качеството, а не интерпретиране на реалността. Както се казва - снимката е хиляда думи. Най-важно е тя да превъплъщава състояние, да се разказва история с нея. Към това се стремя.

- Как успявате да изглеждате толкова добре, спазвате ли режим?

- Разбира се, че правя диети и спазвам режим. Няма да кажа, че ям бургери и пия газирано по цял ден (смее се). Българките се грижат за себе си, защото това е отговорност и към семейството и близките. Но не съм привърженик на пластичните операции.

- Кой освен Милошев ви помогна за изложбата?

- Семейството ми, разбира се. Получих изцяло подкрепата и на сестра ми, която ми помогна много да реализирам всичко това по възможно най-добрия начин и да зарадвам феновете на "Откраднат живот".

Реклама
Реклама
Реклама