Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7653597 www.bgdnes.bg

Закопчаха Мариан Бачев

Сложиха му скоба, докато води детето си на градина, съветват го да даде подкуп

Идея за рушвет за влизане в детска градина, подхвърлена от служители на Центъра за градска мобилност, вбеси актьора Мариан Бачев.

Реклама

"Да ми обясняват как да давам 200 или 500 лева на някой, ми дойде в повече. Да дадеш рушвет е толкова естествено според тях. И не само според тях, навсякъде е така, цялата ни държава е такава", избухна Бачев пред "България Днес".

Идеята за подкупа била подхвърлена от общински служители, които влезли в спор с актьора, след като в рамките на минути щракнали скоби на колата му. Мариан Бачев бе категоричен, че това не го е издразнило толкова, колкото лансираната идея да даде рушвет, за да запише малката си дъщеря Косара в общинска детска градина.

Подробности за случката Бачев разкри във фейсбук.

"Мнооого рядко пиша негативни статуси. Не е необходимо да се трупа в мрежата, но, Център за градска мобилност, вие сте дъното и всички като вас!", написа той в социалната мрежа.

Историята се разиграва в центъра на София. Както всеки ден гордият татко на две дъщери оставял по-малката Косара в частната детска градина, която посещава. Тъй като тя е в синята зона, на таблото на колата си слагал бележка - "Оставям детето на детска градина - връщам се веднага. Благодаря за разбирането". Този път актьорът не срещнал разбиране и заварил колелата на автомобила си със скоби от Центъра за градска мобилност. За доказателство, че се е бавил едва няколко минути, Бачев пусна в социалната мрежа съобщението от общинската фирма, че е бил санкциониран в 10:01 часа, а пет минути по-късно вече му е издадена касова бележка за глобата от 30 лева. Актьорът посочва, че в това време влизат и двете минути, в които са се разправяли със служителите.

Вбесеният Мариан Бачев публикува дословно и разговора си с тях:

"- Не прочетохте ли бележката?

- Прочетохме, но тук няма детска градина. Иначе винаги даваме толеранс.

- Няма ОБЩИНСКА. Искате ли да ви заведа и да видите, че има ЧАСТНА?

- Ами ако бяхте оставили аварийни...

- Тоест писменото слово, детското столче и ЧАНТАТА МИ на предната седалка не са достатъчен знак, така ли?

В този момент единият служител ми казва:

- Е, точно пък за вас ли нямаше детска? Трябва да се говори с директорката, някой лев настрани и сте готов!

- Не, не точно за мен, не съм единственият! И не - няма да плащам настрана!"

Реклама
Реклама
Реклама