Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7655354 www.bgdnes.bg

Загиналите в наводненията в Испания станаха шестима

Най-малко шестима души загинаха вследствие на наводненията, причинени от започналите в сряда вечерта проливни валежи в Югоизточна Испания, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Тялото на шестата жертва бе намерено вчера от полицията в провинция Аликанте. Мъж на 41 години изглежда е управлявал мотоциклет в сполетения от сериозни наводнения район.

Реклама

Испанският премиер Педро Санчес изказа съболезнованията си към близките на загиналия в "Туитър", отбелязва ДПА. Премиерът подчерта солидарността си с всички, засегнати от наводненията.

В петък един мъж е загинал, озовал се в капана на придошлата вода в подлез в Алмерия. Друг мъж е намерил смъртта си в Ла Хамула, близо до Гранада.

В района на Аликанте мъж се е удавил, след като навлязъл с автомобила си в наводнен тунел, съобщи завчера испанският вестник "Паис".

Най-засегнати от буреносното време са провинциите Малага, Гранада, Алмерия, Мурсия, Аликанте и Валенсия. Към настоящия момент в засегнатите от лошите метеорологични условия райони са евакуирани 3500 души.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама