Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7655679 www.bgdnes.bg

Мъж уби съпругата си от ревност и рани тъстовете

Кървава вендета в град Глоджево

Младата майка поискала развод на агресивния татко

Дива ревност е в основата на жестокото тройно клане в град Глоджево, завършило с убийството на млада майка и тежко ранените й родители. Това е основната версия на русенските криминалисти, които разследват кървавия битов скандал, научи "България Днес".

За бруталното престъпление зад решетките в петък бе задържан 27-годишният съпруг на починалата жена. Настанени в болница, за живота си се борят тъстовете на заподозрения.

Реклама

Сигналът за кървавата вендета е подаден малко след 7 часа сутринта на фаталния петък 13-и. Служител от бензиностанция, намираща се в близост до къщата на ужасите, чул викове и незабавно се обадил на спешния номер 112. На място са изпратени екипи на полицията и три линейки на Спешна помощ, тъй като първоначалният сигнал е бил за двама убити, разкриват криминалисти.

Пристигналите на място ченгета откриват трима тежко ранени. Пострадалите са незабавно откарани в спешното отделение на УМБАЛ "КаневУ - Русе, където вече ги очаквали медицински екипи с подготвени запаси кръв. Всички членове на семейството са били в тежко състояние, като с най-голяма кръвозагуба е била дъщерята. С множество наранявания и пробит бял дроб е баща й, а майката е с прободен бъбрек. Те са претърпели животоспасяващи операции.

Въпреки усилията на лекарите от УМБАЛ "Канев" младата майка е изпаднала в мозъчна смърт и е издъхнала в събота следобед. В критично състояние остават 45-годишната й майка и 44-годишният й баща, разкриват медиците.

По разкази на свидетели кървавата драма започнала рано призори. Жестоки крясъци и закани идвали откъм дома на семейството. Никой от комшиите не реагирал веднага, тъй като скандалите в тази къща били чести.

Не след дълго разправията се пренесла извън къщата. Шокираните комшии забелязали как младият мъж държал нож в ръката си и гонел обитателите на дома, разкриват очевидци.

По думите им най-вероятна причина за скандала е патологичната ревност на младия мъж. Според близките на семейството, откакто той и съпругата му станали родители, напрежението между тях ескалирало. От дома им често се чували грозни семейни скандали и клетви, а последните дни дори се заговорило, че младежите са се разделили. Съседите подозират, че именно поискан развод от страна на младата майка може да стои в дъното на жестоката трагедия.

Реклама

В квартала на закланото семейство коментират, че не за първи път младият мъж посягал на жена си, но досега всичко се разминавало без последствия, тъй като комшиите успявали да се намесят навреме и да предотвратят трагедията.

Заподозреният мъж в момента се намира в ареста. Задържан е с прокурорско нареждане за 72 часа и с него работят криминалисти. Образувано е досъдебно производство. Като засега той ще бъде обвинен за едно убийство и два опита за убийство, разкриват от разследването. Днес ще бъде насрочена и гледана и мярката му за неотклонение.

Реклама
Реклама
Реклама