Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7656074 www.bgdnes.bg

Цветарки и учители на нож в Казанлък

Първият учебен ден започва с война

Не купувайте букети, дарете парите за болна преподавателка, призовава благотворителна кампания 

Грозна война се разпали между цветари и учители!

Напрежението между представителите на двете професии ескалира в Казанлък в навечерието на първия учебен ден. Изненадващо ябълката на раздора се оказва благотворителна кампания за набирането на средства за връщането на болна преподавателка в България.

Реклама

"Уважаеми родители, призоваваме ви, не купувайте цветя, а оставете "букета" си в кутията за дарение на входа на училището при охранителя на 16 септември! Така вместо десетки букети на едно място ще се съберат смислени, немалки дарения за кауза, която ще помогне на г-жа Даниела Драгиева. Дарените средства ще се превърнат в нещо добро. Нека помогнем да се завърне в родния град!", призоваха учители и от ръководството на училище "Екзарх Антим I" в града на розите.

Драгиева е дългогодишен учител, който на 20 август т.г. по време на екскурзия в Швейцария получава сърдечен удар. Жената в момента се намира в Университетска болница в Женева, но роднините й искат да приберат обратно в Казанлък. За това е необходима сериозна сума пари, с които близките й не разполагат. Затова и е организирана благотворителната кампания.

Добронамерената идея яростно изнервя представителите на цветарския бранш в града, тъй като, ако не бъдат купувани букети за първия учебен ден, бизнесът им ще понесе сериозни щети.

"Обидени сме от призива да не се купуват цветя за учителките за първия учебен ден. Има много други начини, по които могат да се събират средства и да се дарят. Не е необходимо ние да страдаме от цялата работа. Да не говорим и за традициите - децата с трепет чакат този ден, какво ще им се обясни на първокласниците, когато не дадат цвете на учителката си", възнегодуваха цветари от Казанлък.

Те уточниха, че не виждат нищо лошо в дарителските кампании и дори ги подкрепят, но събирането на пари не трябва да бъде за сметка на ощетяването на техния бранш.

"Ние също храним семейства, ние също можем да дарим доброволно, но не разбираме този призив на учителите. Обидени сме, защото разчитаме на празниците и преди тях работим ден и нощ. Стоката вече е наредена и сме готови за първия учебен ден", завършиха създателите на красиви букети.

Реклама
Реклама
Реклама