Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7659384 www.bgdnes.bg

"Дунав" приключва

За втори пореден сезон Първа лига най-вероятно няма да завърши в пълен състав от 14 отбора.

"Дунав" е пред разпадане и едва ли ще оцелее след Нова година. Собственикът на клуба доктор Симеон Симеонов вече обяви, че се оттегля. Той ще плати за последен път на играчите тази седмица. След това няма кой да издържа тима от Русе.

Ирански бизнесмени подписаха предварителен договор за закупуване на клуба на 3 август. Оттогава те така и не са се появили в дунавския град. Други кандидати да издържат клуба поне на този етап няма.

Реклама

"Не съм в състояние повече да управлявам този проект - коментира пред "България Днес" Симеон Симеонов. - Надявам се "Дунав" да попадне в добри ръце. Имаме предварителен договор с ирански бизнесмени да поемат клуба, но все по-малко вярвам, че това ще се осъществи. Всяка седмица ми се обаждат да ми кажат, че всичко е наред, но така и не се появяват в града."

Симеонов се оттегля от "Дунав" след 10 години начело на клуба. Под негово ръководство отборът изравни най-доброто си постижение в елита. Тимът завърши на четвърто място през сезон 2016/2017 и дори игра в Лига Европа. В момента играчите на треньора Людмил Киров са десети в класирането на Първа лига. Те имат девет точки след девет кръга.

Симеонов обяви, че ще даде базата на клуба на този, който го наследи. Ако се появи такъв...

Миналият сезон в Първа лига завърши с един отбор по-малко. Изпадналият в тотална криза "Верея" бе изваден от елита с решение на БФС заради съмнения за уреждане на мачове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама