Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7659489 www.bgdnes.bg

"Юве" окуця за "Атлетико"

Епидемия от контузени футболисти връхлетя "Ювентус"!

"Старата госпожа" ще трябва да се оправя без крилото Дъглас Коста в следващите две седмици.

Коста и Миралем Пянич получиха контузии през уикенда при 0:0 срещу "Фиорентина" на "Артемио Франки".

И докато босненският национал може и да бъде възстановен за двубоя срещу "Атлетико" (Мадрид) от Шампионската лига днес, то Коста със сигурност е аут.

Реклама

Лекарският щаб на "Ювентус" потвърди, че при Коста става дума за контузия в бедрото. Състоянието му ще бъде проверено отново. Пянич в понеделник тренира самостоятелно, тъй като се е разминал само с мускулна травма.

С травма от сблъсъка на "Артемио Франки" е и Гонсало Игуаин. Той е получил удар в бедрото по време на мача и също ще мине медицински прегледи. Ако не успее да се оправи, шанс за изява най-накрая ще получи Пауло Дибала, който е твърда резерва от началото на сезона.

С контузии в "Юве" са още капитанът Джорджо Киелини и Матия де Шилио. Данило също получи мускулен проблем в последния двубой, но се очаква да е готов за мача днес.

Очаква се Федерико Бернардески да заеме мястото на Коста в титулярния състав. Ако Пянич не играе ще бъде заместван от Родриго Бентанкур. Адриен Рабио показва добра форма и може да смени Блес Матюиди или Сами Кедира.

За разлика от "Ювентус" домакините от "Атлетико" (Мадрид) нямат сериозни кадрови проблеми и се очаква да излязат с най-добрите си футболисти на старта на Шампионската лига.

Реклама
Реклама
Реклама