Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7659697 www.bgdnes.bg

Зъл коч нападна стопанката си

Жената губи съзнание, в болница е

Агресорът става на суджуци 

Агресивен коч нападна и сериозно рани стопанката си!

Злощастната ситуация се разиграва за секунди в благоевградското село Полето. Денят е понеделник, а часът около 15 ч. Жената е около овена, който отглежда дълго време и не очаква да агресира спрямо нея. Изневиделица кочът се нахвърля върху стопанката си, събаря я на земята и започва ожесточено да я блъска с рогата си. Падналата жена опитва да се отбранява и получава тежки наранявания по ръцете. В един момент емоциите и нараняванията й идват в повече и тя губи съзнание.

Жители на Полето стават свидетели на ужасяващата сцена и се обаждат на тел. 112. Пострадалата е откарана в болницата в Благоевград, където лекарите преценяват, че трябва да й направят скенер, тъй като е загубила съзнание. Положението на жената е стабилизирано, но тя ще продължи с лечението си.

Реклама

"Видях как в селото фучаха линейки и още тогава си казах, че нещо лошо става. Не съм бил свидетел на случката, а и не сме имали сигнали преди за агресивното животното. Ще следя какво е състоянието на жената и ще преценим какви мерки да вземем", коментира пред "България Днес" Иван Манчев, кмет на благоевградското село.

В кафенетата на Полето присъдата вече е издадена - агресивният коч ще бъде заколен и ще бъде направен на суджуци. Местните хора не искат да се стига до нови инциденти и затова са готови на крайната мярка.

Овен рецидивист нападаше наред

Не за първи път коч започна да напада в Благоевградско.

Преди 4 години коч от село Рилци се прочу, че атакува наред и не подбира жертвите си. Животното без свян нападна 77-годишен дядо - събори го на земята и започна с рога да го блъска в гърдите. Бай Борис оцелява благодарение на хладнокръвната си намеса - хваща коча за брадата и започва да го удря.

Агресията не спира дотук. Един от полицаите, които пристигат на мястото на инцидента, се опитва да зашемети пръча с електрошок, но самецът подгонва и него. За щастие униформеният успява да избяга.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама