Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7660238 www.bgdnes.bg

Ценко Чоков се отказа от Галиче

Въпреки влошеното здраве скандалният управник атакува кметското място в Бяла Слатина

Неистова радост тресе Галиче. Ценко Чоков се отказа да е кмет на врачанското село, което оцеля пет мандата под негов контрол. Очаква се вместо това скандалният управник да атакува цялата община Бяла Слатина на местният вот през октомври, научи "България Днес".

Реклама

Чоков се раздели с началническото място в Галиче, след като бе арестуван, обвинен, а впоследствие и осъден на 4 години и половина затвор за телесна повреда, отвличане и палеж.

На 16 септември изтече срокът, в който партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети подават заявления в общинските избирателни комисии за участие в местните избори, а комисиите ги регистрират. До седмица ще стане ясно дали Ценко Чоков попада в кандидатските листи.

Според жителите на Галиче кметското място на Бяла Слатина ще бъде атакувано от Чоков чрез подалата вече документи в Общинската избирателна комисия местна коалиция. Очаква се това да стане до края на седмицата.

Хората от Галиче са изключително изненадани от решението на Чоков отново да влезе в политиката, тъй като откакто започнаха проблемите му с Темида, здравето му сериозно пострада. В съдебната зала Чоков бе категоричен, че има 15 заболявания накуп. В съда той се появи няколко пъти на носилка, с инвалиден стол или патерици.

Чоков чудодейно оздравя за кратко покрай рождения си ден в края на август. Тогава в редакцията на "България Днес" бе изпратен видеозапис и снимки, показващи как Чоков е в центъра на купона, върти гьобеци и носи на гръб кючекчийки. Само няколко дни по-късно здравето на Ценко Чоков отново се влоши и той се появи в съда, накуцвайки с патерици.

Реклама

Скандалният Чоков се завърна тържествено в Галиче през юли. Това стана, след като съдът разреши на Ценко да изтърпява наложената му мярка "домашен арест" в родното му село вместо в тузарския му столичен апартамент. Докато делото му тече на втората инстанция - апелативен спецсъд, Чоков ще си е удома, решиха магистратите.

Тъй като към този момент Ценко Чоков не е под запрещение и наказанието му не е влязло в сила, той има право да се пробва на местния вот през октомври, категоричен е законът.

Ценко Чоков си бе спечелил прозвището "вечния кмет". Той прекара пет мандата в началническото кресло на село Галиче. През годините той редовно попада в медиите, наричан е "скандален" заради побоите, палежите, огромните си златни ланци и победите си в изборите независимо от коя партия е издигната кандидатурата му.

Реклама
Реклама
Реклама