Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7660989 www.bgdnes.bg

Започва Седмицата на модата в Милано

В Милано днес започва поредната Седмица на модата, която ще премине под знака на устойчивото развитие, тъй като модни къщи и брандове искат да бъдат все по-екоотговорни, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

В рамките й са планирани 57 дефилета, 110 представяния на колекции и 54 събития. Сред участниците ще са известни модни къщи, като "Прада", с чиято колекция днес се открива Седмицата на модата в Милано, "Фенди", "Ботега Венета", "Армани", "Версаче", "Мисони", "Долче и Габана" и "Гучи".

Реклама

Като прелюдия към Седмицата на модата в Милано, която с всяка изминала година става все по-"зелена", се състоя дефилето на "Бенетон", чиято колекция е проектирана от Жан-Шарл дьо Кастелбажак. Сред представените край басейн облекла имаше и тренчкот от хартия.

"Проблемът ми с "Бенетон" е, че никога не ми казват "не", каза дизайнерът. Той поясни, че са извършени експерименти с хартия, като използваната за тренчкота, която се отличава с голяма здравина. Експериментите включвали също рециклиране на хартия.

"Този тренчкот не може да бъде изпран в пералня, но трайността му е няколко месеца и дори години", увери дизайнерът, който миналата година зае поста творчески директор на основания през 1965 г. бранд, за да го възроди. Колекцията му за сезона пролет/лято 2020 г. се придържа към тенденциите на "Бенетон" в модата, но се усеща също младежки полъх. Вниманието привлякоха облекла за лятна ваканция, бански костюми, рокля, която отпред напомня пощенска картичка с изглед от Сен Тропе, а на гърба й има послание.

Преди това Томи Хилфигър представи новата си колекция "Томи х Луис", която е проектирал заедно с петкратния шампион във Формула 1 Луис Хамилтън.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама