Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7661654 www.bgdnes.bg

Пентагона обяви за автентични записи на НЛО

Американското военно министерство официално признава, че три видеоклипа, записали среща между бойни пилоти и неидентифицирани летящи обекти (НЛО) са автентични.

Това става ясно от статия в престижното научнопопулярно списание "Популяр механик". Изданието се позовава на материал, публикуван в сайта на неправителствената организация "Белк Велвет", която поддържа онлайн архив от разсекретени документи на правителството на САЩ. Самата статия е плод на дългогодишно разследване. То включва неофициални разговори с правителствени служители, публикуване на предадените от тях тайни документи и множество съдебни дела срещу американските власти за разсекретяване на информация, свързана с НЛО. След продължителна борба автентичноста на кадрите е призната от американските военни.

Реклама

"Военноморският флот определя обектите, съдържащи се в тези видеоклипове, като неидентифицирани въздушни явления", заяви Джоузеф Градишър, официален говорител на заместник-началника на военноморските операции по информационната война.

От обясненията му става ясно, че за американските военни заснетите обекти са способни да извършват маневри, невъзможни за постигане според съвременното равнище на авиационните технологии.

Самите видеоклипове за първи път са публикувани през 2017 г. от вестник "Ню Йорк Таймс", но тогава военните отказват да потвърдят автентичността им. В журналистическия материал видеата са обозначени с имената FLIR1, Gimbal и GoFast. В статията се твърди, че те са заснети при среща между НЛО и военноморски самолети. На кадрите, записани от камери в бойни самолети, ясно си личат данни от военни сензори, които засичат и анализират мистериозния обект.

Първият видеоклип е с продължителност 34 секунди и е записан от пилот на самолет F/A-18. Мистериозният обект е наблюдаван с помощта на инфрачервената система за преден обзор. Учени, анализирали кадрите, коментират, че летящия обект няма крила или други особености, характерни за разузнавателните самолети. При това е способен на почти мигновено ускорение до много високи скорости, каквито нито една известна машина не може да постигне.

Второто видео е записано през 2004 г. отново от пилот на F/A-18. Мистериозният обект преди това е регистриран и от крайцера "Принстън". При по-близък оглед се оказа, че това е "голям обект с белезникава овална форма", която е с дължина приблизително 12 метра и надвиснал над водата на височина около 15 метра. При това обектът "скача" от едно място на друго, а водата под него буквално започва да кипи. Според пилота на самолета НЛО не е имало дюзи, крила или витло. Но е успяло да изпревари изтребителя без никакъв проблем.

Реклама

При третото видео с различни сензори пилотът на самолета отново регистрира полета на мистериозен обект. При него е любопитно, че макар и движещо се с изключително висока скорост, НЛО-то е студено, което е невъзможно за изобретена от хора машина заради съпротивлението при триенето с въздуха по време на полет. Отделно летящият обект няма никакви крила и перки и не изпуска изгорели газове, което е характерно за всеки вид конвенционален турбинен двигател.

Последвал анализ на клиповете категорично доказва, че данните от сензорите не са добавени допълнително, а са напълно автентични. Това не пречи на военните да откажат да потвърдят истинността на клиповете.

След отказа на военните да потвърдят истинността на клиповете завежда дело по Закона за свободата на информацията. Целта му е да се получи отговор дали в американската армия притежава подобни видеоклипове. Така се стига и до официалния коментар на военните относно тяхната истинност и съдържание.

Проф. Лъчезар Филипов:

Това е само началото!

Това е само началото! Тепърва властите в различни страни ще пускат официална информация за срещи с НЛО. Очаквам след САЩ това да направят Русия и Китай. Наскоро на конгрес в Сан Марино американски официални представители ми признаха, че вече са получили разрешение да публикуват подобни данни", коментира пред "България Днес" космическият изследовател проф. Лъчезар Филипов.

По думите му наскоро американските власти признават и за засечен от подводница в океана странен триъгълен обект.

Реклама
Реклама
Реклама