Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7667173 www.bgdnes.bg

Затлъстяла котка ходи всеки ден на фитнес, за да се втали

Това, че виждате само хора във фитнеса, не означава, че само хората имат проблеми с теглото си. Седемгодишният котарак на име Шанти е под строга програма за диета и физически упражнения, тъй като натрупал твърде много килограми през годините поради нездравословна диета и също така, тъй като бил много мързелив.

Обикновено този вид котки между пет до седем килограма. От друга страна, Шанти беше 13 килограма, преди да се пренасочи към здравословен начин на живот. С курс на ходеща терапия, който получава в център по физическа терапия и рехабилитация, Шанти успя да свали 4,5 килограма, но все още му предстои дълъг път, предаде "Канал 3". 

Реклама

Собственикът на Шанти Ясемин Акер, който живее в Анкара, осиновил Шанти, когато бил още бебе. Винаги се подигравал на котарака, че е мързелив и яде твърде много, но преди три месеца открил, че Шанти е далеч по-тежък, отколкото трябва да бъде.

Завел Шанти на ветеринар, Акер разбрал, че се нуждае от интензивна терапия, за да води здравословен живот. Затова сега всеки ден Шанти сега се качва на бягащата пътечка и упражнява с топка за пилатес. В момента котаракът вече е 8,5 килограма, но все още има наднормени 3,5 килограма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама