Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7668224 www.bgdnes.bg

Армани посвети колекцията си "Земя" на седмицата на модата в Милано (Снимки)

Прочутият италиански дизайнер Джорджо Армани посвети своята колекция пролет/лято 2020 г. на природата на Седмицата на модата в Милано, предава Ройтерс, цитирана от БТА.

Осемдесет и пет годишният моделиер, наричан "Крал Джорджо" от своите сънародници, заложи на земни цветове и на флорални мотиви в своите модели. Ревюто му, кръстено "Земя", показа характерните за него костюми с панталон, къси сака с закръглени яки и рамена.

Реклама

"Исках да направя нещо ново, но без да губя нищо от духа на бранда "Армани". И най-вече да си спомним за миналото на елегантната жена. Имаме нужда да сме близки до природата и да не прекаляваме със собствения си ексхибиционизъм", цитира Франс прес известния дизайнер. Той призова хората да се огледат какво става около тях в наши дни и да опазим това, което имаме.

Армани представи колекцията си в двора на замъка Орсини, постройка от XVII век на улица "Боргонуово", седалище на бранда от 1996 година насам. Оборудван беше микро подиум за едно по-интимно представяне на моделите. През месец декември Армани ще бъде удостоен в Лондон с престижната награда за "Забележителни постижения" за цялостен принос от Британския моден съвет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама