Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7668352 www.bgdnes.bg

Боксьорът Пепелянката катастрофира

Помислих, че някой ще умре, призна Йосиф Панов

Шампионът на България по бокс за професионалисти Йосиф Панов - Пепелянката оцеля по чудо след зверска катастрофа. 23-годишният плевенчанин летя няколко метра във въздуха със своя "Опел" и още двама спътници. Инцидентът се случи в събота, докато талантът пътуваше за тренировка.

"Благодаря на Господ, че съм жив - сподели Панов пред "България Днес". - Разминах се на косъм. С мен бяха още две момчета. Всичко стана на един остър завой. Минаваме оттам всеки ден. Червена кола влезе в моето платно. За да избегна челен удар, завъртях волана и набих спирачка. Ударих се в бордюра и изхвърчахме. Полетях сигурно на 3 метра височина. Едната гума гръмна. Помислих, че някой ще умре. Смятах, че ще влезем в къщата отсреща. Приземихме се на оградата и откъснахме едно дърво."

Реклама

Нито един от пътниците не е наранен. Виновният шофьор е избягал след инцидента.

"Дори не спря, за да види дали сме добре. Здрави сме, но колата на нищо не прилича. Ще се опитам да продам каквото мога - призна Панов. - Сега я гледам и се чудя как се е смачкала толкова много, след като карахме с 40-50 км/ч. Все едно съм я ударил със 120 км/ч. Когато се приземихме, 30 секунди не успях да се разкача. Висях надолу с главата. Другите момчета ме изкараха. Всички от залата се отзоваха, за да помогнат да свалим колата."

Панов смята, че е изкарал огромен късмет. Той е твърдо решен да направи курбан за своето оцеляване.

"По-възрастните хора от моето семейство ми казаха, че е необходимо да направя курбан - отбеляза Пепелянката. - Чакам най-близкия празник. Ще запомня тази дата."

Боксьорът ще се завърне още днес в залата. Той тренира за своето завръщане, което ще се осъществи на 19 октомври в Горна Оряховица. Пепелянката ще се бие на шоуто "Боксов сблъсък 3", а неговият съперник все още не е известен.

Йосиф Панов нашумя през миналата година, когато се би в основния подгряващ двубой на голямата галавечер в "Арена Армеец" с главна битка Кубрат Пулев - Хюи Фюри. Тогава Пепелянката победи по точки Стилиян Костов - Убиеца и стана шампион на България в суперполусредна категория.

Плевенчанинът е в серия от 13 поредни победи.

Реклама
Реклама
Реклама