Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7668662 www.bgdnes.bg

Жана Бергендорф рестартира живота си: Спечелих 250 000 лв.от лотария

Бях жертва на насилие, но започвам начисто

"Спечелих 250 000 лева от лотария! С тези пари ще започна начисто, те са ми и като стимул да подредя живота си отново. В момента детето е при мен, грижа се за него, записвам песни и вече имам мениджър - Иван Иванов." Това сподели Жана Бергендорф, която преди дни стана лице на инициативата против насилие над жени и деца "За теб".

Животът на талантливата певица е низ от възходи и падения, но червенокосата Жана не спира да се бори за себе си, момченцето Лео и хората, които обича.

Реклама

"Вярно е, че съм преживяла насилие. Мама ме заряза в сиропиталище цели шест години. Бях малтретирана от дете, а любовниците на майка ми ме шамареха ежедневно", призна и в къщата на "ВИП брадър" Жана преди години.

"Майка ми предпочиташе мъжете си пред мен. Те ме смазваха от бой, а най-лошото е, че и тя го правеше. Ето защо живях шест години в пансион и не се срамувам от това. Помагаше ми с пари, сякаш мислейки, че парите са достатъчно нещо. Аз търсех майчината ласка, това ми липсваше. За нея беше важно да изкарва пари. Аз съм като нея, аз съм свободна", разказа през сълзи певицата.

Въпреки тежкото детство Бергендорф е категорична, че е простила на майка си и дори й е благодарна. Тя смята, че сега нямаше да е толкова силна и борбена, ако беше глезеното момиченце на мама.

"Нямаме право да съдим родителите си за техните избори. Мен не ми пука, аз съм научила адски много и съм благодарна за това, което съм видяла" - отсече тя. Освен като малка над Жана психически и физически е издевателствал и последният й мъж, с когото имаха не една и две драми, свързани с наркотици и побоища от ревност.

"Искам с днешната дата да кажа на момичетата да не търпят насилието, да застанат срещу него и се радвам, че има хора, които могат да им помогнат, започна Бергендорф, която стана лице на "За теб". Певицата изпя две песни, а след това пред вестника обясни, че започва живота си начисто с нов мениджър и нови парчета. "Сега детето ми е при мен, двамата изкарваме времето си страхотно. Опитвам се да възпитавам Лео спартански, същевременно не пропускам и да го гушкам постоянно", сподели майчински Жана.

Реклама

Бергендорф стана известна, след като спечели "Х фактор" през 2013 година. За нея бе важно да победи не само заради кариерата, а и заради сина си. От сцената тя призна, че това е единственият начин да прибере момченцето при себе си в България след раздялата си с неговия баща - датчанина Стефан.

Приказката за Жана продължи и след края на музикалния формат. Колкото талантлива, дваж повече атрактивна като визия, тя се превърна в една от най-търсените изпълнителки. Дълго време не можеше дъх да си поеме от участия и пътувания из страната. А в Лондон започна истинският старт на соловата й кариера. Жана пътува с продуцентката си Саня Армутлиева като част от наградата си и за да се срещне със собственика на марката "Х фактор" - легендарния Саймън Кауъл. Тогава се запознава с Рей Хеджис и Найджъл Бътлър. Те са продуцентският тандем, отговорен за успеха на звездите. "Изпях им своя първи сингъл, върху който работих с български екип - разказва Жана. - Много хубава песен, а те ми предложиха да ми напишат парче за втори сингъл. Това тотално обърка моите планове коя песен трябва да е първа. Влюбих се в "Самурай" от раз и тя изпревари всички други проекти. Българския текст ми написа Руши Видинлиев, който наистина ме усети, разбра каква е моята идея, както и аз усетих него. Текстът е уникален, човек трябва да потърси себе си в него, просто е много дълбок", сподели ни тогава Жана. Малко по-късно Бергендорф се раздели с продуцента си Саня Армутлиева. "Може би на нея не й понесе това, че съм прекалено свободна. Не влизам в рамки и калъпи. Не й се сърдя, тя е ми е дала много в професионален и личен план. Права е за себе си, щом взе такова решение. Давам си сметка, че съм доста екстремен, отвеян и недисциплиниран човек. Закъснявам, забравям, разсеяна съм. Саня не понася такъв тип поведение. Понякога мисля, че и Господ не ме иска горе, защото ще му разваля дисциплината", казва с днешна дата певицата, която е благодарна не само на близките си, но и на мениджъра, който с твърда ръка стои зад всичките й проекти.

Между живота и смъртта

Няколко пъти Жана изпадала между живота и смъртта. "Първият път беше, когато ме излъгаха, че съм болна от рак. Тогава тръгнах по лекари, защото станах 110 килограма, за да търся причината за лошото ми състояние. Докторите заключиха, че имам проблеми с щитовидната жлеза и ме посъветваха да я отстраня. Аз обаче не го направих", обясни Жана. Вторият път, когато едва оживява, е малко преди участието й във "ВИП брадър". "Спаси ме интуицията от зверска катастрофа. Тръгнах с приятели. На 380-ия километър от магистралата към Бургас ни блъсна ТИР", разказва Жана. Колата се преобръща четири пъти, а от удара бронята й увисва на крайпътно дърво. Шофьорът на камиона изчезва на секундата, без дори да погледне бъркотията, която оставя зад себе си.

Адреналинът на Жана е толкова силен, че тя успява да извади близките си от колата и да ги натовари на линейка. Стояла два часа в болницата и отсякла: "Не мога да чакам повече, аз имам участие." Била сред специалните гости на концерт в помощ на детенце с аутизъм. "Избърсах си маслото от краката и ръцете, сложих си роклята, Маги Джанаварова ми даде да си сложа едно червило и си изпях песните. Когато ми дадоха да гушна това детенце, аз ревнах, беше ми за капак на фона на всичко, което бях преживяла този ден. Още повече че аз самата съм майка на дете, което е имало проблем, и знам за каква борба и вяра става дума", просълзява се Жана.

Реклама
Реклама
Реклама