Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7669242 www.bgdnes.bg

"Игра на тронове" спечели наградата "Еми" за най-добър драматичен сериал (Снимки)

Сериалът "Игра на тронове" спечели наградата "Еми" за най-добър драматичен телевизионен сериал, предаде Асошиейтед прес.

Осмият сезон на хитовия сериал на телевизия НВО печели за четвърта година. Това беше едва втората му отличие за вечерта, въпреки че получи номинации в 32 категории. 

Реклама

Питър Динклидж спечели наградата "Еми" за най-добра поддържаща роля в драматичен сериал, предава БТА.

Динклидж играе във фентъзи сериала "Игра на тронове" на Ейч Би О.

Джули Гарнър спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал за работата си в "Озарк". 

Били Портър спечели наградата "Еми" за най-добър актьор в драматичен сериал, предаде Асошиейтед прес.

Портър беше награден за играта си в сериала "Поза".

С това той стана стана първият носител на тази награда, който не крие, че е хомосексуалист, отбелязва АП.

Наградата за най-добра актриса в драматичен сериал получи Джоди Комър ("Убивайки Ийв").

На церемонията в Лос Анджелис Бил Хейдър ("Бари") получи за втора поредна година наградата за най-добър комедиен телевизионен актьор. Наградата за най-добра актриса в комедийна актриса спечели Фийби Уолър-Бридж ("Fleabag"), която печели и наградата за сценарий.

Реклама

При получаването на наградата за актьорска игра Уолър-Бридж благодари на журито и заяви, че актьорската игра й се отдава трудно.

Наложи й се обаче да излезе на сцената и за трети път, защото "Fleabag" получи и наградата за най-добър комедиен сериал. "Това започва да става нелепо", заяви тя.

Сериалът "Чернобил", разказващ за аварията в едноименната атомна електроцентрала през 1986 г., спечели престижните награди "Еми" в три категории, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Петсерийният драматичен сериал получи наградите в престижните категории за най-добър мини-сериал, за режисура на мини-сериал и за сценарий. Сценаристът Крейг Мейзин заяви в речта си при получаването на наградата, че сериалът показва колко е важна истината и опасността от лъжата.

Тони Шалуб получи наградата за най-добра поддържаща роля в комедиен сериал за работата си в "Прекрасната г-жа Мейзъл". Алекс Борщайн спечели за втора поредна година наградата за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал, отново за "Прекрасната г-жа Мейзъл". /

Реклама
Реклама
Реклама