Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7678906 www.bgdnes.bg

Търсят боса на хероиновия канал от Турция

След разбиването на престъпна група за трафик на големи количества хероин през България разследващи издирват боса на схемата. Засега са задържани четирима българи - трима са заключени в Гърция, а един у нас. Това е 30-годишният Кристиян Филипов, който е обвинен като ръководител на бандата. Спецсъдиите са го оставили зад решетките, а следователите смятат, че Филипов не е последната брънка във веригата. Той и съучастниците му са от Сливен и са с чисти досиета. Ченгета ги наблюдавали от май до сега и ги изловили, че организират канал за хероин от Турция през България за Холандия. За пренасяне на дрогата се ползвали тайници в миниванове.

Вместо към Турция при последната си сделка наркотрафикантите се насочили към гръцкия град Комотини. Пред местния магазин "Джъмбо" мъжете са хванати, докато спазаряват 42 кила хероин, които получили от албански доставчици.

По случая родните власти ще изискат информация от Гърция, за да се уточни в коя страна ще се води делото. При съгласие за предаване на задържаните българи ще бъде издадена европейска заповед за арест.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама