Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7680934 www.bgdnes.bg

Сватба върху крило на Ту-154

На самолет вместо в църква

Младоженците си казаха „да!“ в бургаския авиомузей

Доли ТАЧЕВА

Първата авиосватба у нас вече е факт. Младоженците Поли и Мартин полетяха на крилете на любовта и преносно, и буквално. Двамата си казаха "да" върху крилото на пътническия самолет Ту-154, който е част от експозицията на авиомузея в Бургас. Това е първата подобна сватба в България и със сигурност ще остави незабравим спомен у младото семейство Цокови.

"Обадиха се и изявиха желание да проведат ритуала при нас. Разгледаха самолетите и си избраха най-голямата и най-атрактивна машина в музея. За гостите беше много интересно. Досега не е правена сватба при нас, но са идвали булки да си правят фотосесия", разказва пред "България Днес" Станислав Мъжгълов, ръководител на музея.

Реклама

Моделът Ту-154 е вписан в регистъра на гражданските въздушни сили през април 1981 г. от Българска гражданска авиация "Балкан". Основната дейност, която е изпълнявал, е превоз на пътници, като първият му полет е бил до град Манчестър (Англия). На 31 октомври 1996 г. каца за последно на летище Бургас.

Церемонията протече досущ като по време на полет – водена от командира и в обкръжението на стюардеси. Младоженците си казаха "да" върху едното крило на самолета. Тъй като музеят не е регламентирано място за сватби, Поли и Мартин сключват граждански брак в ритуална зала ден преди това. Над 250 човека се съгласиха да им бъдат отново гости на нестандартното място. За да бъде бракът обявен за валиден и в небето над Бургас, кумът Мариян постави "брачните окови" на двамата влюбени. Съвместният полет на Поли и Мартин започна с целувка и бурни аплодисменти от техните близки и приятели. След това всички се отправиха да празнуват в заведение край морето.

"Да" под водата

Cвaтбa пoд вoдaтa е сред най-нестандартните церемонии у нас. Любители на силни усещания могат да си кажат "да" под водата по Южното Черноморие. Уcлугaтa нe e никaк cкъпa и зa 200 лeвa ocигурявa крaтък курc зa пoдвoднo гмуркaнe зa млaдoжeнцитe, пълнa вoдoлaзнa eкипирoвкa, придружaвaщи ги вoдoлaзeн инcтруктoр и acиcтeнт.

Младоженците нахлузват халките си, целуват се, прегръщат се и дори отварят шампанско.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама