Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7684082 www.bgdnes.bg

90 хапчета гълта ревнивец, убил новия на бившата си

Вендета с 3 куршума и прерязано гърло

Ясен Хедеяр ходел по психиатри, взимал и анаболи, преди да ликвидира съперника Бърдаров

По 90 хапчета, фитнес добавки и анаболи е гълтал всеки ден Ясен Хедеяр, обвинен в бруталното убийство на ключаря Борислав Бърдаров. Това стана ясно по време на заседание по делото за жестоката вендета в Софийския градски съд в понеделник.

Реклама

Според прокуратурата мотивът за убийството е дива ревност. Ясен, който е от смесен брак между българка и иракчанин, не можел да се примири с раздялата със жена си Росица и че тя заживяла с неговия доскорошен приятел Борислав Бърдаров.

Престъплението се разиграва на 21 номеври 2017 г. Бърдаров е прострелян с 3 куршума, имал и порезна рана на шията. Намира го съсед да лежи на пода в гараж в столичния кв. "Хиподрума", където той имал ключарско ателие. Борислав бил между рафтовете и бюрата, а от гърлото му излизала "пяна от кръв".

"Виках го по име, питах какво става, но Боби изхриптя няколко пъти и спря да диша", казва Милен, който открива ранения Борислав.

Ясен Хедеяр е арестуван и обвинен за жестокото убийство, но категорично отрича да има общо с престъплението.

На заседанието в понеделник пред столичните градски магистрати показание даде най-добрият и по неговите думи единствен приятел на Ясен Хедеяр - Борислав.

Реклама

"Приятели сме от повече от 30 години. Преди беше добре материално. Първо имаше заложна къща, вуйчо му даваше пари, а той ги даваше като заем на приятели. После отвори офис за застраховки", става ясно от показанията на Борислав.

"Всичко се промени преди 2 години. Почна да влиза в лудницата и да пие хапчета. Преди две години се раздели с жена си Росица, после разбра, че тя е започнала връзка с неговия приятел Бърдаров. После Ясен се скара и с родителите си, със сестра си, дори с вуйчо си, с който бяха много близки. Аз останах единственият му приятел. Откакто разбра, че Роси е с Бърдаров, почна да ходи по психиатри и да пие лекарства", разкрива единственият приятел на обвинения в убийство Ясен.

"Много време не бях ходил у тях. Един ден с приятелката ми Елена Коцева му отидохме на гости в апартамента в "Красно село". Видяхме там, че цялата холна маса е затрупана с блистери от лекарства. Сам ни каза, че пие по 90 хапчета на ден, освен това пиеше добавки за фитнес, анаболи. По принцип той идваше и у дома преди време, когато имах фитнес лежанка, боксова круша и др. Там тренираше", разкрива Борислав.

Мъжът е категоричен, че всичките му приятели се отдръпнали и никой вече не искал да общува с него, защото всеки ден говорел за бившата си жена Росица.

"Само повтаряше как може дъщеря му да живее при нея, как може да се хване с Бърдаров, да са заедно", обяснява Борислав.

Във фаталния ден 21.11.2017 г. приятелят на Ясен Борислав пристига с майка си в апартамента в София в "Красно село" от вилата в с. Томпсън.

"Имах уговорка с Ясен да дойде, за да изрежем кухненския плот, за да ми монтират готварска печка. Той се появява с инструменти около 17 часа", обяснява Борислав в своите показания.

Ясен изрязва плота. После отива в хола, където е приятелката на Борислав Елена. В апартамента са още майка му, която гледа сапунка в съседната стая. В кухнята са електротехник, който да монтира печката, и готвач, с който подготвят отварянето на кръчма. По едно време всички разбират, че Ясен го няма. Мистериозно изчезналият мъж се появява след около час отново в апартамента, става ясно от показанията на свидетели по делото.

"Помолих го да ме изпрати до един приятел, с който имахме уговорка. Отидохме пеша до дома на Ясен, който е на 5 мин. от нас, да вземем червената му мазда и да ме откара. Така и стана. Не изглеждаше нервен. Нормално се държеше. Носеше пликче, но той постоянно си носеше със себе си, така че не съм питал какво има вътре. Остави ме на светофара и тръгна, не ми е казвал къде отива. Обади ми се по-късно, каза "Да не се напиваш много" и това беше последният ни разговор", разкрива Борислав. Мъжът твърди, че за бруталното убийство разбира от съобщение по новините.

Реклама
Реклама
Реклама