Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7685370 www.bgdnes.bg

Слави тръгва в интернет

Партията му ще е "срещу всички" с млади и необременени хора

 

С интернет телевизия стартира само след дни проектът на Слави Трифонов. Най-успешния тв водещ ще гледаме на телефоните, а новото му шоу ще е насочено предимно към младите хора, обясниха близки до обкръжението на Дългия.

"Със сигурност и шоуто ще тръгне, дори в момента се работи върху това как ще изглежда то, защото промяната не е голяма. Сценаристите и в момента работят върху идеята да няма гост всеки ден, а да е по-раздвижено и по-смешно от изданията в Би Ти Ви. Ще разчитаме повече на актьорите, но не само за скечове, а и в предишните им образи, които много се харесваха на хората", споделиха от екипа на Дългия.

Реклама

Колкото до новата партия на Слави Трифонов, според социолозите основният символен ресурс на Трифонов е да е "срещу всички". "Търсим млади и необременени хора, затова направихме и дискусиите, които излъчихме в интернет", споделиха от екипа.

Съществува и вариант Трифонов и компания да подкрепят на следващите избори нова евентуална партия на президента Румен Радев.

Само преди години в разговор в шоуто с ген. Румен Радев Трифонов за първи път сподели за бъдещи свои амбиции в политиката.

"На мен ми харесва как се държиш и как изглеждаш. Всъщност искаш ли да бъда докрай искрен - политиците трябва да изглеждат като тебе. Всъщност ти защо не станеш политик?

Ген. Румен Радев: Моите амбиции са в областта на авиацията и военното дело.

Слави Трифонов: ...Засега. Те и моите са в областта на шоуто... Засега."

Реклама

Години след този диалог в "Шоуто на Слави" между Трифонов и ген. Радев, тогава командир на авиобаза "Граф Игнатиево", двойната закана на водещия, изглежда, се сбъдва. И двамата с тогавашния му гост скочиха в дълбокото блато на българския политически живот. Докато генералът стана президент, Слави, екипът му и техният референдум постепенно се превърнаха във фактор, с който партиите се съобразиха. Нещо повече - шоуто месеци води кампания срещу всички институции, през които мина инициативата им за допитване - депутати, президент, Конституционен съд. А както казва социологът от "Алфа рисърч" Геновева Петрова, участието на Трифонов в каквато и да било форма на изборите би задълбочило кризата на доверие към институциите. "Което не е добре, защото в състоянието на несигурност липсата на доверие няма да помогне на никого, особено на гражданите", добавя тя.

Един от ключовите въпроси пред екипа на Трифонов ще бъде дали ще може да се освободи от аурата на политическия популизъм, който струеше от телевизионния екран през годините, и да се върне обратно в лоното на стандартните смешки. От пийпълметричните данни ясно се вижда, че откакто шоуто започна да се занимава с референдума, то отбелязва значителен ръст на зрителите.

Безспорно Слави Трифонов е политически фактор, макар и не толкова, колкото му се иска да изглежда. Дни преди да излезе решението на КС, в шоуто и няколко медии изскочи социологическо проучване, което твърдеше, че водещият съвсем спокойно би победил на президентски и парламентарни избори, и то със завидни проценти на доверие.

Съвсем скоро социолозите оповестиха, че Трифонов има потенциал сред търсещите нов протестен вот, но и сред разочаровани поддръжници на другите класически партии, защото се наблюдавало "популистко търсене от типа народ срещу елита, а не ляво - дясно".

"Господарите" му стават конкурент

Предаването "Господари на ефира", което също е в интернет като "Господари на уеба", ще е основният конкурент на "Шоуто на Слави". Продуцентите и екипът на шоуто обявиха своето намерение да продължат и развиват предаването, което стана на 16 години в онлайн среда. "Считаме, че бъдещето е в интернет. Глобалната мрежа е най-свободната и динамична среда, която предоставя много възможности, в това число и най-важната за нас - свобода на словото", споделиха "Господарите", които вече разработиха нова платформа с актуално и атрактивно съдържание, ударни разследвания и репортажи.

Реклама
Реклама
Реклама