Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7687499 www.bgdnes.bg

Валя Балканска гневна на Джордж Клуни

Космическата ни певица е разочарована 

Не ми се извиниха, че взеха изпълнението ми на "Излел е Дельо хайдутин" 

Валя Балканска е силно разочарована от Холивуд и в частност от Джордж Клуни!

Космическата певица четири години чака телефонно обаждане, за да получи извинение. Но до ден днешен такова няма. През 2015 г. стана ясно, че песента "Излел е Дельо хайдутин" попадна в саундтрака на касовата холивудска продукция "Утреландия" без нейно знание.

"Утреландия" (на английски - Tomorrowland) е американски филм на режисьора Брад Бърд. В главните роли са носителят на "Оскар" Джордж Клуни и Брит Робъртсън, а Хю Лори, познат у нас повече като доктор Хаус от едноименния сериал, е в ролята на злодея. Точно при представянето на филма стана ясно, че "Излел е Дельо хайдутин" звучи с нов аранжимент във филма.

Реклама

"Толкова години минаха, а никой не ме потърси. Да кажете едно "извинявайте". Никой не се сети за мен. Да Ви кажа не съм изненадана, такава е човешката психология. Хората са активни, когато вземат нещо, но не и когато трябва да върнат. Да сме живи и здрави", коментира пред "България Днес" Балканска, като в гласа й се усещаше разочарование.

"Много народ я изпя, много я откраднаха, но съм доволна, че българска песен покори земята и небето", обича да казва родопската изпълнителка.

Това не е първият случай, в който "Излел е Дельо хайдутин" озвучава чуждестранен филм, без да е искано съгласието на Валя Балканска. Преди десетина години песента беше включена в американски филм за войната в Афганистан.

През 1977 г. песента е включена в златната плоча на американските космически апарати "Вояджър 1" и "Вояджър 2" като музикално послание от Земята към далечния Космос. Известността на певицата расте, след като песента прозвучава и в тв предаването "Космос" на американския астроном Карл Сейгън.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама