Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/7690215 www.bgdnes.bg

Остатъчната урина влошава функционирането на уринарната система advertorial icon

Измерването й е част от пълния преглед на ПРОСТАТАТА в ЛЕЙЗЪР МЕД

С напредване на възрастта простатната тъкан се разраства, увеличава обема на жлезата и започва да притиска съседните й органи – пикочен канал и мехур. Това нарушава както тяхната анатомия, така и функционирането им. От промяната пикочният мехур не успява да освободи напълно събралата се в него урина и започва да задържа т. нар. остатъчна урина. Последствията най-често са образуване на камъни, възпаления и инфекции, които освен че се разпространяват в уринарния тракт до бъбреците, възпрепятстват и нормалното уриниране.

Неприятните усещания за мъжа започват при наличие на остатъчна урина над 50 куб. см, а с увеличаване на количеството й придобиват по-изразена тежест:

- Засилена позивност. Свързана е с чести посещения в тоалетната, отделяне на малки количества урина, чувство за ненапълно изпразнен мехур и скоро след това нов позив...

- През деня уринирането е по-свободно, а през нощта се затруднява. При липса на нощни ставания, на сутринта е с труден старт.

- Струята изтънява и не описва дъга, а пада вертикално.

- При големи количества остатъчна урина в мехура мъжът не успява да я задържи и тя изтича спонтанно на капки. Това състояние рискува да увреди и бъбреците.

- Невъзможност за уриниране, което налага поставяне на катетър.

Лазерната хирургия на простатата с Тулиум 200 вата се справя с уринарните нарушения и връща пълноценния живот на мъжа за един ден. На разположение на специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД и в 4-те филиала в България и Сърбия - София, Варна, Стара Загора и Белград.

Самата интервенция, според обема на простатната жлеза, протича в рамките на 1-2 часа. Тулиум 200 вата е първокласна лазерна система с водещи мощност и прецизност и съответно - качество на резултата. Сравнена с други лазери, тя е най-съвременното изобретение, комбинира техните предимства и ги надгражда технологично. А екипът на ЛЕЙЗЪР МЕД е с най-висока компетентност в областта. Тяхната опитност се основава на хилядите проведени операции при ежедневен режим на работа.

В ЛЕЙЗЪР МЕД – София, Варна и Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ с включени: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

Реклама
Реклама
Реклама