Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7694948 www.bgdnes.bg

Конте призна: "Ювентус" е друга категория

Треньорът на "Интер" Антонио Конте призна превъзходството на "Ювентус" след загубата с 1:2 в дербито от седмия кръг на Серия "А". С успеха "Старата госпожа" измести "нерадзурите" от първото място в класирането.

"Ювентус" показа тази вечер цялата си нападателна мощ и опит в управлението на мачовете - заяви Конте. - Не мога да съм недоволен от играчите си, тъй като те се стараеха много и дадоха всичките си сили. Винаги съм казвал, че ни предстои дълъг път с този млад отбор, за да достигнем нивото на "Ювентус" като опит и контролиране на срещите."

Реклама

Той допълни, че отборът му върви нагоре, но все още е в началото на своя път.

"Гледах статистиката - според цифрите мачът е бил равностоен, което потвърждава думите ми, че по-опитният отбор направи разликата. Разстроен съм от загубата, но не защото дойде срещу "Ювентус". Свалям им шапка, а ние запретваме ръкави и продължаваме да работим. Те са отбор от съвсем друго ниво във всеки смисъл", обяви специалитът, който дълги години бе начело на "Старата госпожа".

Колегата му Маурицио Сари остана здраво стъпил на земята след успеха на "Сан Сиро".

"Това, че сме на първо място, няма голямо значение в този момент - каза той. - По-важното е, че играхме добре и показахме характер срещу отбор, който до този двубой, беше спечелил всичките си мачове. Започнахме отлично и се държахме правилно в такава атмосфера, което бе добър знак. Постигаме резултати, дори и без да показваме потенциалните си 100 процента."

Аржентинският нападател Пауло Дибала беше един от героите за "Старата госпожа". Той откри резултата на "Сан Сиро" за успеха.

"Щастлив съм, защото отборът игра много добре. Победата ни е заслужена. Винаги съм знаел, че мястото ми е именно в "Ювентус". Миналият сезон не беше особено успешен за мен. Днес вкарах гол, който ще помня дълго. По-увереният отбор на терена спечели победата", сподели Дибала.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама