Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7695717 www.bgdnes.bg

Бавят аутопсията на починалия боксьор

Професионалистите пестят пари за изследвания

До три седмици се чакат резултатите в Албания

Ключовата аутопсия на починалия боксьор Борис Станчов ще се забави поне до края на месеца. Професионалният състезател издъхна на 21 септември, докато се биеше под името на своя братовчед Исус Величков. Той колабира по време на боксов мач. Час по-късно докторите констатираха смъртта му.

Мистерия продължава да обгръща причината за кончината на боксьора. Медицинските изследвания на трупа се забавиха заради идентификацията на тялото. Родителите на Борис Станчов отпътуваха за Албания, за да разпознаят своя син. Чак тогава експертите стартираха отново аутопсията.

Реклама

Запознати със случая разкриха пред "България Днес", че заради по-късния старт на медицинските изследвания е по-трудно да бъдат извлечени необходимите доказателства за причината за смъртта. Основната задача на патолозите е да установят какво вещество е погълнал преди мача Борис Станчов. Първоначалната версия беше три хапчета виагра. Според показанията на друг боксьор - Руслан Николов, мениджърът и треньор на покойника Венцислав Георгиев му е дал капсула с неизвестна субстанция. Тя е погълната два часа преди срещата.

Властите в Албания са поискали от организаторите на галавечерта паспортите на всички участвали състезатели. Местните спортисти в момента се разпитват.

В същото време друг от боксьорите на мениджъра Венцислав Георгиев - Евгени Борисов - Роки, разкри защо част от професионалистите в България не минават задължителните медицински прегледи. Понякога те предоставят фалшиви документи, както е случаят с Борис Станчов.

"Много е скъпо. Ядрено-магнитен резонанс на главата струва 290 лв. С другите изследвания излизат към 400-450 лева. Те важат за една година - обясни Евгени Борисов. - Самият аз винаги си ги правя, защото от тях зависи моето здраве. Но някои момчета предпочитат мениджърът да реши този проблем."

За своя мач в Албания Борис Станчов трябваше да получи 400 евро.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама