Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7695968 www.bgdnes.bg

Секта зад тормоза над българчетата в Америка

Нови разкрития за осиновените близначки

4 сигнала за "къщата на ужасите" прашасват в папките на социалните служби

В тайна секта вероятно са членували съпрузите Мелиса и Марк Макгрегър, които са обвинени, че малтретират осиновените от тях български близначки в Америка.

Това е най-новата версия, по която криминалистите работят при разплитането на зловещия случай, научи "България Днес". Разследването е установило, че родителите, които имат общо 9 деца, били изключително религиозни, а наказанията - брутални. Това дава повод на ченгетата да смятат, че си имат работа със строг религиозен култ.

Реклама

Разкритията за гадостите в "къщата на ужасите" започнаха на 8 юли т.г. Тогава една от близначките е забелязана от съседка на пътя край Съмърсвил, щата Мисури, да се скита боса с окървавени крака. Детето споделя, че от няколко дни не е слагало и залък в устата си. Комшийката веднага я прибра у дома и подава сигнал в полицията. Докато чакали униформените, жената намазала две филии с фъстъчено масло, които детето изяжда за секунди. Момичето поглъща още две кофички кисело мляко, купа с плодове, два шоколада, два пакета чипс, 10 бисквити, бонбони, порция макарони със сирене. През това време пристигнали униформени служители, пред които детето започнало да разказва за изтезанията, на които било подложено в дома на Макгрегърови в продължение на години.

Станало ясно, че двете близначки са заключвани или в тъмна, или прекалено осветена стая. Наказвани са да вървят боси по камъчета и да стоят навън в студа с часове, ако не се подчиняват. Удряни са с лъжица. Подлагани са на глад. Близначката разкрива, че всеки ден са били принудени да четат "тяхната" Библия. Стаята на двете сестри била с гол бетонен под и оборудвана с малко пружинно легло, върху което бил метнат тънък матрак, без завивки и възглавници. "Екстрите" били давани рядко, за награда, при добро поведение. Тийнейджърката твърди, че не е вземала душ от три седмици и не е ходила при зъболекар или педиатър отдавна.

Започва разследване и се оказва, че изтезанията над българските близначки започват малко след като са осиновени и заминават за Америка през 2011 година. Семейството тогава живее в щата Вашингтон.

Първият сигнал до социалните служби е подаден от учителка, която обучава двете близначки. На 11 юни 2013 г. жената е разтревожена след признания на самата Мелиса Макгрегър как наказва българчетата с лишаване от храна. Заради принудителния глад едното от децата отслабва драстично. Не можело да приема твърда храна, а само течна. Друга ситуация, описана в сигнала на учителкатае, когато едното от българчетата си разранило коляното и кървяло. Тогава Мелиса Макгрегър забранила който и да е от училището да оказва помощ на детето.

Познати на Макгрегърови също подават сигнал до социалните служби по същото време. Те са загрижени за здравето и живота на децата, тъй като едното било станало буквално кожа и кости и трябвало да го носят, тъй като не можело да върви.

Двете оплаквания са разследвани за кратко и отхвърлени за допълнително разследване. След като разбират за сигналите, Марк и Мелиса решават да спрат децата от училище и започват да ги обучават вкъщи.

Реклама

През февруари 2015 година срещу родителите Макгрегър отново е подаден сигнал. Този път е от един от синовете им. Момчето се оплаква в прокуратурата, че е тормозен сексуално от мъж, дошъл на гости у тях. Тийнейджърът не успял да реагира, когато мъжът го сграбчил, събул си панталоните и наврял пениса си в лицето на момчето.

През март 2015 г. постъпва нов сигнал за тормоз чрез глад над българчетата, но социалните отхвърлят и него, защото дублирал обвиненията в тормоз от 2013 г.

Накрая семейството решава да се премести в щата Мисури и така избягва от по-нататъшно разследване, става ясно от документи от отдела за закрила на детето, публикувани от "БГВойс".

Делото забуксува

На свобода срещу 100 000 долара гаранция са родителите Марк и Мелиса Макгрегър. Децата са изведени от дома им до края на процеса срещу тях. Насроченото първо заседание по делото обаче така и не се състоя. Процесът бе отложен, тъй като съдията си направи отвод.

Реклама
Реклама
Реклама