Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7700399 www.bgdnes.bg

Българка е най-красива в ЕС

За първи път в историята на конкурса

Впечатлих журито с ръченица, сподели красавицата Яна Средкова 

Българка е най-красивата омъжена жена в Европейския съюз.

Майката на три деца Яна Средкова безапелационно грабна титлата в конкурса MRS Europe 2019, който се проведе в началото на октомври на Канарските острови. Общо 25 участнички се борят за престижното отличие, но само нашенката успява да стъпи на върха.

"Победата беше неочаквана за мен, тъй като конкуренцията беше много сериозна. Повечето участнички бяха с три деца и имат сериозни професии. Конкурсът тази година беше посветен на борбата с домашното насилие. Имаше дебати по темата, а всяка от нас изнесе доклад, като аз впечатлих журито с моя", разказа пред "България Днес" Средкова.

Реклама

Големият фурор настъпва в кръга, в който всяка претендентка трябва да представи свой талант. Яна облича традиционна българска носия и изиграва ръченица, с което грабва сърцата на журито. "Някои заложиха на песни, други на танци, а аз избрах ръченицата. Чужденците много харесват народните ни танци и този път не беше изключение", каза още най-красивата омъжена жена в Европейския съюз.

В последния кръг на надпреварата Яна и останалите участнички се представят в три тура - дефилиране с народни носии, представяне на любим спорт и показване с официални рокли. "В спортната част заложих на таебо, защото от време на време тренирам този спорт и ми допада. Когато ме обявиха за победителка, не можех да повярвам. Наистина беше много неочаквано. Когато чух името си, полетях от щастие, усещането е невероятно", сподели нашенката. Тя добави, че за първи път българка печели конкурса "Мисис Европейски съюз".

Средкова похвали организаторите на надпреварата, че са се справили отлично и са се погрижили за участничките, като са им направили няколко екскурзии в района и са им осигурили забавления. Яна не знае кой е следващият конкурс, на който ще представя страната ни, но вероятно до края на годината ще си даде почивка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама