Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7706497 www.bgdnes.bg

Бъркаме бетон с Англия

Селекционерът Красимир Балъков излиза в схема само с 1 чист нападател

Българският национален отбор по футбол ще опита да излъже суперфаворита Англия с тотална защита. Селекционерът Красимир Балъков е подготвил изненада за противника, като ще излезе с изключително дефанзивна схема на игра тази вечер.

Европейската квалификация е от 21,45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Нашите са на последно място в групата си след нулевото равенство в Черна гора в петък. "Лъвовете" вече нямат шанс за класиране на Евро 2020 през квалификациите, но такъв съществува чрез баражите на Лига на нациите през март. Англичаните пък водят спор за първото място с Чехия, след като загубиха в Прага с 1:2 и са с равни точки на върха.

Реклама

Балъков е наясно, че българските играчи нямат класата да се надиграват с английските. Той неведнъж е изказвал суперлативи към противника и заяви, че мечтае и ние един ден да играем модерен и бърз футбол като тях. Затова треньорът ще забърка бетона и залага на изключително наситена дефанзивна линия с четирима защитници и петима полузащитници. Напред ще действа само един-единствен нападател, като се очаква това да бъде Исмаил Иса, вкарал гола за нашите в Чехия.

Почти сигурно Бала ще даде шанс за изява от първата минута на футболист щ1 за миналата година Кирил Десподов. Селекционерът вече заяви, че е останал доволен от желанието за победа и себераздаването на играчите в предишния мач. Именно по този начин той се надява да успеем да излъжем англичаните и да вземем нещо от мача.

Съдийска бригада от Хърватия ще ръководи двубоя между България и Англия. За главен арбитър бе определен Иван Бебек, а негови помощници ще бъдат Горан Патаки и Боян Зобеница.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама