Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7710387 www.bgdnes.bg

Турците козируват за агресията

Футболните правилници забраняват политически жестове

Футболистите на турския национален отбор козируваха на "Стад де Франс" и с това си действие смутиха Европа, а после стигнаха до 1:1.

Никой официално не призна защо е било това действие, но се появи в европейските медии версията, че те поздравяват президента Реджеп Ердоган и изказват подкрепа за нахлуването в Сирия.

Реклама

Освен с БФС УЕФА ще има главоболия и с комшийската федерация да решава за наказания. Според всички футболни разпоредби никой няма право да изразява политически пристрастия, както и политиката да се намесва във футболните дела.

Иначе Франция не успя да си осигури класиране на европейското първенство. "Петлите" завършиха 1:1 срещу Турция у дома. Влезлият като резерва Оливие Жиру откри резултата в 76-ата минута, но друга резерва Каан Айхан изравни пет минути по-късно. Така турците запазиха първото си място в групата, като двата отбора имат по 19 точки и остават с огромни шансове да играят на Евро 2020.

Националният селекционер на Турция Шенол Гюнеш нямаше как да бъде недоволен от равенството, което неговите футболисти изкопчиха във Франция. С този резултат и двата отбора са съвсем близо до класиране на Евро 2020. Но за козируването и зъб не обели.

"Статистиката в края на мача е 11 на 2 удара, но равенството не се промени. Ние сме много радостни, след като събрахме четири точки от двата мача с Франция. Страхотно е да се върнеш в Турция като лидер в групата", коментира Гюнеш, тъй като неговите момчета са преди световните шампиони с по-добри показатели от преките двубои.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама