Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7712755 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим на евротурне

След 20-ина поредни концерта в Германия покоряват и Холандия 

Виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим покоряват Европа.

След 20-ина поредни концерта в Германия близнаците се отправят към нова дестинация. На 26 и 27 октомври младите таланти ще се изявяват на сцените в Холандия. Ще се представят с произведения на любимия си композитор - поляка Фредерик Шопен, като всеки от тях ще свири в продължение на 50 минути. Въпреки че времето звучи доста дълго за сцена на тяхната възраст, и двамата са категорични, че ще се справят с предизвикателството. И много искат да зарадват публиката си.

"Имат опит и самочувствие на международната сцена. Вярвам, че ще се раздават максимално, за да напълнят очите и сърцата на зрителите. Вярвам, че са готови", коментира пред "България Днес" техният баща Денис Игнатов.

Реклама

Интересът към Хасан и Ибрахим расте с всеки следващ ден и те трупат все повече почитатели. Очаква се част от феновете им да ги посрещнат на крака пред залите в Холандия.

"Скоро ще получим информация за залите, в които ще се проведат концертите. Очакваме да ни се случат много хубави неща в Холандия", споделиха кратко пред вестника двамата близнаци.

През последните години Хасан и Ибрахим спечелиха големите награди на всички международни конкурси, на които взеха участие. В повечето случаи те отвяха безапелационно конкуренцията.

Последният емблематичен случай е от юли тази година. Тогава Хасан и Ибрахим спечелиха впечатляващите 11 награди само от една музикална надпревара. Уникалния рекорд близнаците регистрираха на международен музикален конкурс в германския град Мюнхен. Именно в западноевропейската държава българчетата живеят и учат от около година, като през това време спечелиха редица престижни отличия. През лятото се прибират в родния Шумен, за да се видят с близки и приятели, както и да отскочат до родното Черноморие.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама