Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7712887 www.bgdnes.bg

Лили откри свой наследник

Звездни родственици

Примата разбира на концерт, че е братовчедка с 23-годишния цигулар виртуоз Елин Колев

Виктория СТОЯНОВА

Примата на българската естрада Лили Иванова откри свой наследник!

Изпълнителката изненадващо откри своя братовчед в лицето на детето чудо, цигуларя Елин Колев. За изненадващата роднинска връзка разбира и самата Иванова преди дни. Дотогава тя не знае, че има общо с българина, смятан за феномен по цял свят.

Реклама

Пет години след последното си гостуване у нас 23-годишният виртуоз изнесе концерт в зала "България". На крака, за да изслуша таланта, отиде и самата Лили.

Примата остана очарована от нашенеца, който изсвири едни от най-трудните концерти, изнасяни някога. Лили остава толкова запленена от изкуството на Колев, че решава да го поздрави лично след края на представлението. Двамата говорят за най-голямата си страст - музиката, а към разговора се присъединява и майката на Елин - Маргарита Русева-Колева, която също е цигуларка. По време на разговора Иванова с голяма изненада разбира, че е братовчедка с музикалното семейство. И настава голяма еуфория, последвана от семейни спомени и обещания за фамилни срещи.

За срещата си примата сподели кадри и впечатления в социалните мрежи.

"Поздравления за изключителния виртуоз, цигуларя Елин Колев! За мен беше невероятно удоволствие да присъствам на концерта му тази вечер, а по-късно и огромна изненада да се запозная с него и майка му Маргарита Русева-Колева и да разбера, че сме братовчеди! Още веднъж поклон пред този млад български талант! Пожелавам на Елин Колев от цялото си сърце много здраве, щастие и да покори всички най-престижни световни сцени! С много обич!", написа Лили.

От кадрите се вижда, че Иванова е изключително развълнувана, че се запознава с младия виртуоз. Срещата с родственика й е изключително трогателен момент за Лили, която няма деца. За липсата на наследници Иванова говори рядко. Преди години споделя, че едва оцелява след направени два аборта и няколко сложни гинекологични операции. На една от интервенциите заради усложнения е премахната една от маточните й тръби, което е причина тя да няма деца.

Липсата на наследници и добри взаимоотношения със семейството си са едни от най-големите й мъки в живота, за които почти не говори. Примата, която не споменава нищо за роднините си, за пръв път разкрива семейни връзки с младия талант. Именно внезапно откритата роднинска връзка кара Лили да изглежда толкова щастлива и енергична на споделените от нея кадри.

Реклама

Колев също е впечатлен и поласкан, че именно именитата българка е част от семейството му. Въпреки еуфорията той успя да изнесе няколкочасов концерт пред родната публика. Той изсвири музика от Антонио Вивалди под акомпанимента на Оркестъра на радио "Класик ФМ". В програмата му бяха включени едни от най-трудните и рядко изпълнявани концерти на Вивалди, както и цикълът "Годишни времена".

Любопитно е, че Елин свири на старинна цигулка от 1749 г., изработена от лютиера Лоренцо Каркаси.

Българинът е роден на 17 декември 1996 г. в семейството на цигуларите Маргаритка и Мариян Колеви. Елин пожелава да свири на цигулка едва на 5 г., но семейството му няма достатъчно пари и взeма инструмент под наем.

На 9-годишна възраст дебютира с оркестър пред 5000 души публика, а на 12 г. вече свири в прочутата зала "Карнеги Хол" в Ню Йорк. През 2006 г., на 10-годишна възраст, е приет по изключение като надарен ученик в Лайпцигския университет за музика и театър. Заради таланта и успехите си саксонската телевизия прави за Елин 30-минутен биографичен филм. На 13 г. осъществява първото си турне в САЩ, като дебютира в 6 щата в рамките 10 дни. Постижението му се забелязва от немските медии, които го обявяват за феномен. Наред с концертните ангажименти Елин има две главни роли в немски филми. На 14 години записва първия си албум, който кръщава на себе си.

Реклама
Реклама
Реклама