Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7714287 www.bgdnes.bg

Столичен травестит заковава маман Елеонора в Лондон

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от разследването срещу нашенците. Оказа се, че изобретателните сводници са вкарали в каталога разнообразни предложения. Сред тях имало не само девойки, но и транссексуални, както и всякакви извратени джендърски оферти.
Пред Кралския съд в Снеърсбрук са изправени 33-годишната Елеонора Василева, 31-годишният Илия Михайлов и 34-годишният Мариан Василев. Те са обвинени в трафик на хора, разпространение на наркотици и психотропни субстанции, кражба и закана за убийство. Според ченгетата тримата българи са въртели незаконна търговия с плът. Примамвали са момичета от България да правят секс за пари с обещания за добро заплащане и висок стандарт на живот.
За да демонстрира лъскав имидж, маман Елеонора причаквала труженичките с тузарско порше още на летището. След това разкарвала със спортната кола работничките си от квартирите им до бордеите на Източен Лондон. При разбиване на престъпната организация проститутките пропищели, че са заплашвани с насилие, ако не играят по правилата. Те дори признават, че са карани от сводниците да разпространяват кокаин сред клиентите.
Процесът срещу тримата сутеньори започва още през април т.г. За магистратите е от изключително значение да разпитат всички пострадали. Оказва се, че някои от най-важните козове за обвинението са се спасили и са се завърнали в родината. Затова съдебните власти издават европейска заповед за разследване, която изпращат до българските си колеги. С нея се иска разпит чрез видеоконферентна връзка на трима български свидетели, които са важни за делото.
Искането е насочено към Апелативния съд в София, който го препраща към Градския съд, понеже един от свидетелите живее на територията на столицата. Градските съдии преценяват, че компетентен да гледа искането е спецсъдът, тъй като част от обвиненията са за организирана престъпна група. Папките с материали отиват при спецсъдия, който приема, че досъдебното производство във Великобритания е водено от съвместен екип с български прокурори и няма как да се изпълни европейска заповед за разследване. Апелативният спецсъд решава, че процедурата трябва да се изпълни от първата инстанция, защото става дума за съдебно-следствени действия по започнатото дело. Така месеци наред родните съдилища си препредават искането, докато накрая то е изпълнено.
Спецсъдията Пламен Панайотов насрочва три поредни дати в средата на септември за видеоразпит на тримата свидетели. Репортер на "България Днес" пожела да присъства на заседанията, но след запитване английските разследващи засекретиха процедурата. Официалната причина е, че се коментират интимни подробности от личния живот, както и че може да се попречи на следствието.
Оказа се, че има защо видеоконференцията да е при закрити врати. Според запознати травеститът Марин е смаял участниците в разговора с детайли от случилото се на Острова. Освен транссексуалния труженик съдът е разпитал и колежките му Надка и Боряна. Спокойни от това, че са далеч от насилниците, те разкриват какво ги е сполетяло по време на гурбета.
Случаят със сексробините в Обединеното кралство разплита прокурорката Дамарис Лакин. В обвинителния акт тя описва функциите на всеки един от престъпната задруга. Тарторката Елеонора била отговорна за вербуването на жените в България, уреждането на полетите им до Острова, заплащането на квартирите и рекламирането на услугите им.
"Елеонора Василева безпощадно е експлоатирала жените с помощта на Василев и Михайлов, които отговаряли за осигуряването на кокаин и налагането на глоби и дисциплина. Те ги държали под строг контрол, рядко им позволявали да напускат имотите и управлявали престъпна организация, в която жените се страхували от насилствени последици, ако не продължат да дават пари", коментира Лакин. По думите й са ползвани брутални методи, за да бъдат подчинени момичетата. При тараша на домовете на сводниците в Нюъм и Редбридж са открити боксове и разтегателна палка. Предполага се, че с тях са налагани непослушните жрици. "До разкриването на този случай се стига след успешната полицейска операция и тясното сътрудничество с българските власти", отчитат разследващите в Лондон.


Бой и заплахи

Със смърт е заплашвана проститутка, която се е дърпала и не изпълнявала стриктно заръките на сводниците. Пред криминалистите проговарят момичета, които се оплакват, че са принуждавани да правят секс с платежоспособни клиенти, били са бити и заплашвани, ако откажат да пласират кока на клиентите си. На непослушните са налагани строги глоби, от които не са им оставали никакви средства за живот. Пеперудките се ожалили и че трябвало да купуват презервативи със собствените си пари. Освен това не им е осигуряван достъп до медицинска помощ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама