Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7715649 www.bgdnes.bg

Любовна психодрама с Жулиет Бинош

"Тази, която не съм" - за фейсбук или любовта 

"Тази, която не съм", поредна европейска лента започва прожектиране у нас в края на тази седмица.

Любовната психодрама не блести със сериозен бюджет, скъпи каскади и главозамайващи спецефекти. Интимната френско-белгийска продукция се фокусира върху възможността и невъзможността за любов в модерните времена на интернет и социални мрежи.

Реклама

В централната роля е винаги убедителната Жулиет Бинош ("Шоколад", "Английският пациент"). Нейният персонаж е Клер, 50-годишна разведена учителка. Клер си създава фалшив фейсбук профил, в който упоменава, че е на 24 години. Вместо свои снимки използва кадри на хубава млада брюнетка.

Идеята й е да следи своя любовник Людо с новосъздадения фалшив профил. Проблемът е, че той приема предложения за приятелство само от хора, които познава лично. За да стигне до Людо, Клер трябва да направи фалшивия профил по-убедителен, "по-реален" и за целта се сприятелява с най-добрия приятел на Людо - Алекс, който е по-доверчив.

Привлечен от фалшивите снимки, Алекс започва интернет връзка с Клер, която се потапя все по-дълбоко във виртуалния водовъртеж. Не след дълго нещата започват да излизат от контрол и отказващата да приеме реалността жена наистина вярва, че отново може да е на 24 години. Никога тази идея не е сработвала.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама