Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7718056 www.bgdnes.bg

Компанията "Уинг" вече прави доставки с дрон (Видео)

Компанията "Уинг" (Wing Aviation), подразделение на холдинга "Алфабет" (Alphabet), от който е част "Гугъл" (Google), стана тази седмица първата компания за доставки с дронове в САЩ в малкия град Кристиансбърг, избран за пилотния тест, предадоха Франс прес и БТА.

Какво може да се достави на 22 000 жители на градчето във Вирджиния на Източния бряг? Пакети на "ФедЕкс" (FedEx), лекарства без рецепти на аптеките "Уолгрийнс" (Walgreens), бонбони и други продукти от местен магазин.

Реклама

"Уинг", който работи вече в два австралийски града и в Хелзинки, уточни в съобщени, че първите доставки са били направени в петък следобед в Кристиансбърг, "откривайки пътя за най-съвременната услуга за доставки с дронове в страната".

Семейство си поръча чрез приложението "Уинг" лекарство, дражета срещу кашлица, парацеталом, кърпички и бутилки вода, допълва компанията.

Възрастен мъж поръча подарък за съпругата си.

Дроновете в бяло и жълто се товарят в местен център, наречен "гнездо", като служителите могат да натоварят до 1,3 килограма, а доставката е в район до 10 километра.

Дроновете не кацат пред къщата на клиентите, а спускат продуктите с въженце.

Много компании искат да предоставят подобни услуги, включително "Амазон" (Amazon), "Ю Пи Ес" (UPS) и "Юбър ийтс" (Uber Eats). "Уинг" обаче получи първия лиценз от американската федерална авиационна агенция, с който се позволява на пилотите на компанията да контролират няколко дрона едновременно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама