Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7718758 www.bgdnes.bg

"Левски" топи дълговете до Нова година

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки.

"До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата, но и на всички контрагенти, с които имаме отношения. Това могат да го потвърдят поне 30-40 фирми, с които работим. Всекидневната дейност на клуба е свързана с много разходи по различни пера. Нека да излезе някои и да каже, че не си е получил парите в последните седем-осем месеца. Няма да се появи такъв!"

Реклама

Той обясни и ситуацията около появилите се документи за нов запор.

"Няма никакви основания за притеснения - каза шефът на "Левски. - Информацията е поднесена тенденциозно и има откровена лъжа още в първото изречение. А именно, че сметките на "Левски" са запорирани заради неплащане към НАП. Това не е вярно! Абсолютно всичко към НАП се изпълнява съгласно договорката плюс текущите задължения, които си вървят. Има запорирани две сметки на клуба. Те са открити преди една седмица с цел да предложим на првържениците на "Левски" възможността да си купуват през кредитна карта от онлайн магазина стоки на клуба. Бяхме наясно през цялото време, че те ще бъдата запорирани. Просто това е задължително по закон. В краяна на януари задълженията към НАП бяха над 8 млн. лева. Сага от документа се вижда, че са 5,47 млн. Намалени са с 3 млн."

Колев остана доволен от победата над "Арда" с 2:1.

"Много труден мач. Спечелихме с характер и малко късмет - обясни той. - Има много време. Сезонът тепърва започва. Ясно е, че "Левски" е един от сериозните претенденти за титлата. Надявам се това да се запази до май. Имали сме и други случаи, в които до октомври-ноември има еуфория, а после зимуваме на 10 точки от върха. Надявам се през паузата да намерим тези двама-трима футболисти, които да дадат повече опции на треньорите и да се конкурираме с "Лудогорец"."

Той определи оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, като поемане на отговорност.

"Грандиозни промени не съм видяал, освен че един от вицепрезидентите стана президент - коментира Колев. - Как гледам на оставаката?! Като акт на понасяне на отговорност. Клубовете трябва да решат - искат ли рестарт, или запазване на същата система."

Фенове се карат

Фенове на "Левски" едва не стигнаха до бой по време на мача с "Арда" (2:1), видя репортер на "България днес". При влизането на Илиша Сам един от постоянно присъстващите привърженици издаде няколко маймунски звуци. Това вбеси останалите, които се нахвърлиха словестно срещу него. След края на срещата един от тях му потърси сметка, като едва не се стигна до бой между тях. Двамата бяха разтървани от друг фен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама