Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7719239 www.bgdnes.bg

Стоянка отмени последното си представление

Не съм болна, след Нова година ще го играем, обясни комичката

Голямата Стоянка Мутафова отмени последния си спектакъл. Представянето на книгата на дъщеря й Мария Грубешлиева - "Добър вечер, столетие мое", трябваше да се състои снощи - 20 октомври, в "Сълза и смях". То обаче бе отложено за след Нова година, тъй като голямата актриса се чувствала уморена, научи единствено "България Днес".

"Няма да изпадам в подробности, г-жа Мутафова сама пожела да отменим събитието, но така или иначе, когато се почувства в добра форма, отново ще направим спектакъла. Това ще е най-вероятно след Нова година", обясни мениджърът на актрисата Евгени Боянов.

Реклама

Самата Мутафова е в добро здравословно състояние, но напоследък трудно ходи и има нужда от повече почивка.

"Не сме се отказали от спектакъла по книгата ми за мама, но има непредвидени обстоятелства, които не можем да избегнем", сподели Мария Грубешлиева по повод отмененото представление на комичката.

Голямата Мутафова не се отказва завинаги от сцената, просто в момента предпочита да забави темпото, тъй като миналия сезон тя участва в повече от пет постановки и играеше буквално през ден. "Сега направих едни три месеца почивка. Добре ми се отразиха. Но разговорите с хората, спомените за сбития, когато представям книгата на Муки, много повече ме зареждат. Смятам в срещи с обществеността да изкарам до Нова година, а може и след нея, кой знае. Сцената няма къде да избяга, тя ме чака, а и аз чакам нови роли", пошегува се Стоянка преди месец пред "България Днес".

На представянето на книгата "Добър вечер, столетие мое" се очакваше да присъстват кандидатката за кмет на София Йорданка Фандъкова, както и министър-председателят Бойко Борисов. И двамата бяха поканени лично от Мутафова. "Така е. И двамата са мои любимци. Те милеят за културата, говорила съм и съм се виждала и с двамата и смятам, че са хората, на които може да се има доверие", категорична е Госпожа Стихийно бедствие.

97-годишната актриса другата седмица смята да отиде отново да даде гласа си в училището до блока й. "Ние с Муки винаги гласуваме, не пропускаме. Доволна съм, че хората направиха така, че лесно да се придвижвам да урната, защото преди години трябваше да се катеря, а на моята възраст това е трудно. Сега съм на първия етаж и не се притеснявам - лесно давам гласа си", сподели Стоянка Мутафова.

Реклама
Реклама
Реклама