Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7720596 www.bgdnes.bg

Щангистът Ангел Русев: Ще разбия всички догодина!

Бях готов за медал от световното първенство


18-годишният талант в щангите Ангел Русев спечели поредната титла. Той триумфира със златния медал на европейското първенство за младежи до 20 г. в Букурещ. Талантът оглави категория до 55 кг с двубой 243 кг (107+132 кг).
Специално за читателите на "България Днес" възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови разказа за своите премеждия по пътя към успеха.


- Ангеле, завърнахте се след контузия. Имахте ли някакви опасения преди състезанието, или всичко мина по план?
- Всичко беше наред. В изхвърлянето станах трети, но това си беше планирано, защото съм по-слаб. Но в изтласкването спечелих злато, което осигури и титлата в двубоя. Можех да направя нещо голямо и на световното първенство за мъже, където не участвах заради травма. Бях готов поне за бронзов медал. Но догодина ще ги разбия!
- Как получихте контузията и колко сериозна беше тя?
- Две седмици преди световното на тренировка при едно обръщане чукнах лакътя в коляното. Лявата китка се спука. Беше ужасно. Поду се. Сложиха ми шина. Не можах да се оправя. Изпитвах огромна болка. Решихме да не участвам. Две седмици преди европейското първенство за младежи започнах тренировки. Дотогава се пестях. Правех само някои упражнения като клякане. Сега вече нямам проблеми, ако не броим леката болка. Докторите казаха, че ще се оправя.
- Какви са следващите изпитания пред вас?
- Приключих със състезанията за тази година. През 2020 г. ще мина в горната олимпийска категория до 61 кг. Ще се опитам да се боря за олимпийска квота, но ще бъде много трудно. Няма чак толкова състезания. Вероятността е малка, но нямам намерение да се отказвам.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама