Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7722031 www.bgdnes.bg

Тити паркира на велоалея, а глоба няма

Огромния си джип на велоалея в София преспокойно паркира треньорът Тити Папазов, показва клип, публикуван във фейсбук групата "Градско колоездене". Любопитното видео е заснето вчера сутринта на столичната ул. "Раковски". На кадрите се вижда как млад мъж с колело приближава отзад колата на Тити. След като не може да мине по специално отделеното място за колоездачи, той е принуден да заобиколи през пътното платно. В момента, когато подминава Папазов, той му прави забележка. Тити от своя страна наперено му отвръща: "Бягай, Бягай! Не се обаждай", и продължава преспокойно да си говори по телефона.

От видеото се вижда, че само на няколко метра по-напред още няколко коли също използват велоалеята като безплатен паркинг. Реакция от десетките патрулиращи наоколо ченгета така и няма. Колоездачи коментират, че подобни случки са ежедневие. На въпрос към полицаите защо не правят нищо, обичайно получават празен поглед, изпълнен с досада. Част от ченгетата все пак споделят, че няма как да глобят шофьорите. Макар по закон подобно действие да е забранено, санкция така и не е предвидена.

За безумието алармира още преди година в писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева столичният общински съветник Стефан Марков. Реакция от депутатите до момента няма. В отделни градове като Пловдив с общински наредби се предвиждат глоби за подобни действия, но те важат само за територията на населеното място.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама