Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7722111 www.bgdnes.bg

Бикини фитнес състезателката Руми Калоферова: Мъж спонсор? Твърде скучно!

Нетипична плеймейтка съм 

КОЯ Е ТЯ:

Руми Калоферова е родена през 1989 г. в Пловдив. Завършва счетоводство и контрол в Националната търговска гимназия, но животът я отвежда в друга посока и се отказва от работа в банка само след 1 г. От две години и половина се състезава в категория "Бикини фитнес". Има 7 състезания зад гърба си. Турнир "Пловдив" през април 2018-а е и първото, на което се явява и веднага печели бронзов медал. Участва на Балканско първенство където става 5-а, има два бронзови медала от държавното първенство по бодибилдинг и фитнес. Участва и на престижното състезание "Арнолд класик" в Барселона.

- Руми, хващам те точно след последното ти състезание по бодибилдинг, което се проведе в Скопие. Какво успя да постигнеш в категория "Бикини фитнес"?

Реклама

- Това бе последното състезание, което бяхме планирали с треньора ми Тихомир Трифонов - трето за есенния сезон на 2019-а и 7-о за кариерата ми като бикини фитнес атлет. В турнира имаше участнички от цял свят. В моята категория до 164 см (формират се по височина) бяхме 7 момичета. Класирах се на 5-о място. Имаше много силно българско присъствие на състезанието - 30 атлети от нашата страна взеха участие в различни категории. Доволна съм от собственото си представяне, но това е субективен спорт, имаше много добре подготвени момичета, с по дългогодишен опит от моя - аз се състезавам едва от 2 години и половина. Истината е, че този спорт изисква много труд, време и отдаденост. И резултатите не закъсняват - формата ми през този сезон бе надградена и по-добра от миналата година и това ме удовлетворява. Моята цел бе постигната, а сцената е мястото, на което показваш това, за което си се трудил. Но има и други трудили се, а на мен не ми достигнаха обем и дълбочина на мускула, иска се още време.

- Наскоро взе участие и в един от най-престижните конкурси по бодибилдинг "Арнолд класик". Какви бяха емоциите, когато се озова на сцената на най-добрите, и какво не ти достигна да влезеш в Топ 3?

- "Арнолд класик" е "черешката на тортата" за състезателите във федерацията IFBB . Неповторима емоция и сцена, за която доскоро дори и не бях мечтала. Но го пожелах и го осъществих. Чудесна организация, атлети от цял свят, с дълги години стаж зад гърба си. Това приключение и тази сцена ме вдъхновиха да мечтая за нови предизвикателства. В моята категория от 17 състезателки аз бях единствена българка. Всички момичета бяха повече от добре подготвени. Всички те бяха познати лица на съдиите, а това в този спорт се толерира - посещавайки повече и повече състезания, затвърждаваш името си и това не остава незабелязано. Първите три места заеха момичета с изключително хармонични и фини тела, посещавали многократно това състезание през годините. Е, моят първи път на "Арнолд класик" не завърши с място в Топ 6, но няма да е последен, така че най-доброто предстои.

- Колко време трае подготовката ти за подобен форум и какъв е режимът ти на тренировки и хранене?

- Подготовката е целогодишна - начин на живот. Храня се така от 2 г. и половина, а именно пуешко, пилешко, телешко, риба, яйца, пълнозърнести храни, ориз, картофи, зеленчуци, ядки, плодове. Количествата и колко пъти на ден ще се храня, зависи от това в какъв етап съм, преди състезание или в процес на качване на мускулна маса. Най-простичко казано, преди състезание храната намалява и е по-еднообразна, докато в период на покачване на мускулна маса трябва да се хапва доста. Тогава тренировките трябва да бъдат по-тежки и съответно организмът има нужда от повече енергия и макронутриенти, които да изградят мускула.

- Има ли нещо, от което не искаш да се лишаваш, а трябва?

Реклама

- Не бих казала, защото от много неща се лишавам, но го искам, за да изглеждам по този начин. Нищо не е насила. Този начин на живот и резултатите, които постигам, ми носят удоволствие, затова правя всичко с усмивка и голямо желание, никога с чувство на досада.

- Как такова фино момиче като теб реши да става културист? Откога се занимаваш и кой те запали?

- Тренирам от 2011 г. във фитнеса и се запалих, след като започнах работа с прекрасните Биляна Йотовска и Невена Воденичарска в шоуто им The Secret garden. Винаги съм имала спортен дух, като малка съм тренирала различни неща, но нищо на професионално ниво. Преди години на база опит и резултати доста хора започнаха да ме търсят, за да ги тренирам. И започнах. Точно в този период се запознах и с треньора ми Тихомир Трифонов, който видя потенциал в мен и ме мотивира да търся по-добрата версия на себе си и да стана състезателка. Обичам сцената, блясъка и красотата, изпълнителна и постоянна съм. Друго не ми трябваше - приех и така вече 2 години и половина съм състезател в най-прекрасната и фина категория в бодибилдинга, а именно "Бикини фитнес". Категория, която подчертава женствеността и добре оформеното стегнато тяло, търси се хармония и смятам, че лично аз не съм излязла от тази рамки.

- Какво те мотивира?

- Едно-единствено нещо ме мотивира всеки миг в живота ми - това е отражението ми в огледалото. Моето вдъхновение идва от самата мен - стремя се да съм най-добрата версия на себе си ден след ден.

- Със сигурност приковаваш погледите на мъжете. Как успяваш да се отървеш от натрапниците?

- Сред натрапници имам специално лице, студено и некомуникативно, въпреки че по принцип съм много позитивна и усмихната. Срещна ли досадно отношение, веднага слагам маската на "Желязната лейди" и дори не последва опит от срещуположния пол.

- В момента какъв е статусът ти?

- Имам дългогодишна сериозна връзка.

- Имаш ли пластични операции и някакви интервенции по тялото си?

- Имам, да. Отдавна съм правила и двете ми интервенции, но до ден днешен не съжалявам за това, дори напротив, чувствам се повече от перфектно с тях. Правила съм си ринопластика и поставяне на силиконови импланти в бюста. И двете ми операции са успешни, естетически и ненабиващи се на очи. Когато интервенциите са премерени и направени с вкус, могат да бъдат само и единствено в плюс на човека, решил, че има нужда от тях. Нали най-важното нещо е да се чувстваме добре в кожата си?! Щом има как да се подобри това усещане, не виждам нищо лошо.

- Участвала си в конкурса "Мис Плеймейт" през 2011 г. В повечето случаи плеймейтките се набутват в среди с богаташи и търсят своя мъж спонсор. Ти как избяга от това?

- Да, имам чудесни спомени от онова време. Запознах се с прекрасни момичета, всяка от тях изглеждаща перфектно. С някои от тях още поддържаме контакт. Точно на този конкурс ме забеляза и Биляна Йотовска. С нея и Невена Воденичарска. Смея да твърдя, че създадохме и едно чудесно дългогодишно приятелство освен множеството места, които сме посетили, и емоциите, които сме си създали с шоу програмата, в която участваме. Аз съм нетипичната плеймейтка - секси, но самостоятелна, със самочувствие, но не самозабравила се. Идеята за мъж спонсор ми звучи твърде скучно... обичам да има тръпка, цел, път.

- Какво ти донесе и какво ти взе корицата на списание "Плейбой", за която позира гола малко след конкурса? Би ли повторила подобна фотосесия сега?

- Донесе ми много контакти, събития, популярност и бе добро попълнение в портфолиото ми на модел. Да, с удоволствие бих снимала отново - няма нищо по-красиво от добре поддържаното женско тяло, а фотографията е изкуството, което може да го представи по най-добрия начин.

- Какви са мечтите ти в личен и професионален план?

- В личен план мечтите ми са да увеличим семейството ни с още поне един член. В професионален план започвам да пиша книга. Ще е мотивационна и ще споделя опита си с хората за това как да бъдат мотивирани и да не се отказват от целите си.

Реклама
Реклама
Реклама